c

Skanska tuo Suomen ensimmäisen viisikerroksisen BoKlok-puutalon Vantaan Koivuhakaan

Lehdistötiedotteet 18.12.2017 7.00 CET

Kesällä 2019 Vantaan Koivuhakaan valmistuu Suomen ensimmäinen viisikerroksinen BoKlok-puukerrostalo. Aikaisemmat Suomeen rakennetut BoKlok-talot ovat olleet korkeintaan kaksikerroksisia.

Vantaan Voltti rakennetaan Peltolantien varrelle Vantaan Koivuhakaan.

”Kiinnostus BoKlok-koteihin on kasvanut, ja kuluttajia kiinnostavat yhä enemmän kestävä puurakentaminen sekä järkevät asumiskustannukset. BoKlokilla on hyvät valmiudet lisätä tarjontaa Suomessa. Otammekin nyt seuraavan askeleen, kun Skanska tuo markkinoille ensimmäiset viisikerroksiset BoKlok-puukerrostalot Vantaalle. Pohjoismaissa rakennetaan yhteensä yli 1 000 BoKlok-kotia vuodessa, ja yli kaksikerroksisten puukerrostalojen osuus on tästä jo noin kolmannes”, kertoo BoKlokin Suomen maajohtaja Susanna Sucksdorff.

”BoKlok on Skanskan asuntokonsepti puurakentamisessa. BoKlokissa tavoitteena on järkevän hintainen omistusasuminen, jota tavoitellaan vakioinnin ja tilaelementtirakentamisen avulla. Edellytyksenä on, että tontit ja kaavamääräykset soveltuvat BoKlok-kodeille, joiden kohtuuhintaisuus perustuu nimenomaan vakioituihin suunnitteluratkaisuihin”, sanoo Skanska Oy:n toimitusjohtaja Tuomas Särkilahti.

Koska tilaelementit tehdään tehtaassa kalusteasennuksia myöten valmiiksi, talo nousee nopeasti: keskimäärin yhden kerroksen päivässä. Lyhyt rakennusaika on yksi vakioidun tilaelementtirakentamisen hyviä puolia, ja se näkyy muun muassa työturvallisuudessa sekä työmaan kosteudenhallinnan yksinkertaisuudessa. Lyhyt rakennusaika tarkoittaa myös vähäisempää häiriötä naapurustolle rakentamisen aikana. Tämän vuoksi BoKlok-kerrostalot sopivat hyvin täydennysrakentamiseen.

”Teetimme talvella 2017 laajan kuluttajakyselyn, jossa testasimme ajatuksiamme uudesta tuotteesta. BoKlok-puukerrostalo perustuu pitkälti kuluttajien näkemyksiin kohtuuhintaisen kerrostalokodin ja taloyhtiön ominaisuuksista ja varusteista. BoKlokista kiinnostuneet hakevat ensisijaisesti hyvää vastinetta rahalle. Kotipiirissä heille riittää fiksu, kohtuuhintainen varustelutaso. BoKlok-asuntoihin kuuluukin aina oma parveke tai terassipiha sekä lämmin varasto. Yhteisöllisyyttä asumiseen tuo esimerkiksi talosauna”, Sucksdorff kertoo.

Kohtuuhintaista asumista Vantaan Voltissa

Koivuhakaan Vantaalle rakennettava As. Oy Vantaan Voltti muodostuu kahdesta kaksikerroksisesta BoKlok-pienkerrostalosta sekä uutuutena kortteliin rakennettavasta viisikerroksisesta BoKlok-puukerrostalosta, joihin tulee yhteensä 33 kotia. Kohteen ennakkomarkkinointi alkaa keväällä 2018, rakentaminen alkaa arviolta kesällä 2018 ja kodit valmistuvat kesällä 2019.

Vantaan Voltissa asuntoja on neljää kokoa: yksiö, kaksio, kolmio sekä muuntojoustava 3–4 huoneen ja keittiön koti. Ensimmäisen kerroksen asunnoissa on asuntopiha ja muissa asunnoissa parveke. Keittiö- ja komerokalusteet toimittaa IKEA.

”BoKlokin ydinajatus on yhdistää kohtuulliset asumiskustannukset ja hyvin mietityt tilaratkaisut. Vantaan Voltin asuntoja ei ole vielä hinnoiteltu, mutta alustavan arvion mukaan keskihinta on n. 4000 € neliöltä”, kertoo Sucksdorff.

BoKlokissa kohtuuhintaisen omistusasumisen eteen tehdään kaikki mahdollinen. ”Esimerkki tästä on myös yhteistyömme S-Pankin kanssa, joka antaa asiakkaillemme yhden vaihtoehdon lisää asuntokaupan rahoittamiseen. Skanska pystyy yrityksenä tarjoamaan ostajille edulliset maksuehdot rakennusaikana, ja S-Pankin asuntolainamalli auttaa pitämään kuukausikulut järkevinä myös muuton jälkeen”, Sucksdorff toteaa.

BoKlok-koteja on viime vuosien aikana rakennettu pääkaupunkiseudulle Espooseen, Vantaalle ja Keravalle. Helsingin Siltamäessä on juuri käynnistymässä uuden kohteen rakentaminen, ja Tuusulassa on kohde markkinoinnissa.

Lisätietoja:

BoKlok, Susanna Sucksdorff, Suomen maajohtaja puh. 050 576 7700, susanna.sucksdorff[at]boklok.fi

Skanska Oy, Tuomas Särkilahti, toimitusjohtaja, puh. 040 560 2103, tuomas.sarkilahti[at]skanska.fi

Skanska Oy, Markkinointi- ja viestintäjohtaja Cristina Rinnetie-Uski, puh. 040 501 9816, cristina.rinnetie-uski[at]skanska.fi

www.skanska.fi/voltti

BoKlok on Skanskan ja IKEA:n yhdessä kehittämä konsepti, jossa yhdistyvät kohtuulliset asumiskustannukset, hyvin mietityt tilaratkaisut ja viihtyisä puutaloasuminen. Ensimmäiset BoKlok-kodit rakennettiin Etelä-Ruotsiin vuonna 1997, ja tähän mennessä Pohjoismaissa on rakennettu jo yli 8 000 BoKlok-kotia.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2016 oli noin 946 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 018.