c

Skanska rakentaa Varmalle 46 asuntoa Jyväskylän Lutakkoon

Lehdistötiedotteet 14.12.2017 8.10 CET

Skanska ja Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma ovat tehneet esisopimuksen 46 vuokra-asunnon rakentamisesta Jyväskylän Lutakkoon. As. Oy Jyväskylän Spinetti tulee osoitteeseen Uno Savolan katu 11 keskustan läheisyyteen Jyväsjärven rantamaisemiin.

As. Oy Jyväskylän Spinetti rakennetaan Lutakkoon kortteliin, jossa Skanskalla on parhaillaan rakenteilla kaksi muutakin asuntohanketta.

”Seitsenkerroksisen Jyväskylän Spinetin rakentaminen käynnistyy keväällä 2018, ja hanke valmistuu elokuussa 2019. Julkisivultaan pääosin tiilimuurattu rakennus sijaitsee aivan messu- ja kongressikeskus Jyväskylän Paviljongin vieressä”, kertoo työpäällikkö Raimo Jääskeläinen Skanskalta.

”Jyväskylän positiivinen väestönkehitys puoltaa alueella sijaitsevien vuokra-asuntokohteidemme täydentämistä Spinetin kaltaisella kohteella. Asuntojen sijainti lyhyen matkan päässä keskustasta on erinomainen, huoneistojakauma on sopiva ja kulkuyhteydet ovat sujuvat”, toteaa kiinteistökehitysjohtaja Aarne Markkula Varmalta.

Asuntojen koot vaihtelevat 28,5 neliön yksiöistä 44,5 neliön kaksioihin. Osassa asunnoista on lasitetut parvekkeet järven puolella.

Spinetin asukkaille on varattu Spinetin korttelin sisäpihalla sijaitsevasta Jyväskylän Vitosparkki Oy:stä vuokrattavaksi kuusi autokatospaikkaa ja 13 pihapaikkaa.

Skanskalla on rakenteilla samassa korttelikokonaisuudessa myös As. Oy Jyväskylän Soolo, joka valmistuu keväällä 2018, sekä As. Oy Jyväskylän Sonaatti, joka valmistuu tammikuussa 2019. Soolon ja Sonaatin omistusasunnoista suurin osa on myyty. Skanska on näiden kohteiden myötä toteuttanut Lutakon alueelle vaiheittain kaiken kaikkiaan yli 1 100 asuntoa.

Skanska on aikaisemmin toteuttanut Varmalle Jyväskylään muun muassa Palokan kauppakeskuksen sekä useita muita rakennuskohteita eri paikkakunnille.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, työpäällikkö Raimo Jääskeläinen, puh. 040 752 6575, raimo.jaaskelainen[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma, kiinteistökehitysjohtaja Aarne Markkula, puh. 010 244 6927, aarne.markkula[at]varma.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2016 oli noin 946 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 018.

Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma on vastuullinen ja vakavarainen sijoittaja. Yhtiö vastaa yksityisellä sektorilla noin 878 000 henkilön työeläketurvasta. Vuonna 2016 Varman maksutulo oli 4,7 miljardia euroa, ja yhtiö maksoi eläkkeitä 5,3 miljardia euroa. Varman sijoitusten arvo oli syyskuun 2017 lopussa 45,4 miljardia euroa.

www.varma.fi