c

Skanskalta lisää asuntoja pyöreän tornitalon Puistovahdin naapuriin Oulun Heinäpäähän

Lehdistötiedotteet 24.11.2017 9.00 CET

Skanska käynnistää uuden asuntohankkeen ennakkomarkkinoinnin Oulun Heinäpäähän rakenteilla olevan pyöreän Puistovahti-tornitalon naapuriin.

Oulun Puistolinnan ensimmäisessä kerroksessa Puistokadun puolella on liiketiloja. Asunnot sijaitsevat 2.-5.kerroksissa.

As. Oy Oulun Puistolinna on viisikerroksinen rakennus, jonka ensimmäiseen kerrokseen Puistokadun varteen tulee liiketiloja. Puistolinnan 59 asuntoa sijaitsevat 2.–5.-kerroksissa.

Puistolinnan julkisivun arkkitehtuurin yleisilme on rauhallisen vaalea sinisin tehostein. Korttelin kulmaan asettuvassa L-muotoisessa rakennuksessa osa kodeista avautuu Puistokadun yli Kyösti Kallion puiston suuntaan, kun toisaalta osassa asunnoista on kaupunkinäkymä. Lisäksi löytyy sisäpihalle avautuvia asuntovaihtoehtoja.

Rakenteilla olevan tornitalon, 16-kerroksisen Oulun Puistovahdin pyöreä muotokieli kiinnittää katseet. Puistovahdin arvioitu valmistuminen on vuosien 2018 ja 2019 vaihteessa.

”Vaikka Puistovahti valmistuu vasta yli vuoden kuluttua, kiinnostus sen asuntoja kohtaan on ollut vahvaa, ja yli puolet asunnoista on myyty. Pyöreä tornitalo on Oulussa uutta, ja kokemuksemme kaikkialta Suomesta osoittavat, että tornitaloasuminen ja ylemmistä kerroksista avautuvat näkymät houkuttelevat asunnonostajia. Lisäksi korttelin sijainti Oulun keskusta-alueella on erinomainen. Puistovahdin asuntojen saama hyvä vastaanotto sai meidät käynnistämään naapuriin toisen asuntokohteen ennakkomarkkinoinnin”, kertoo projektipäällikkö Jukka Harjunpää Skanska Kodeilta.

Puistolinnan rakentaminen alkaa arviolta keväällä 2018, ja asunnot valmistuvat syksyllä 2019. Kotien koot vaihtelevat 27 neliön yksiöistä 76,5 neliön kolmioihin. Yhtiön 44 erillisinä osakkeina myytävää autopaikkaa sijaitsee rakennusten ja pihakannen alla olevassa autohallissa. Autopaikoista neljä on varustettu sähköauton latauspisteellä. Lisäksi piha-alueella sijaitsee 11 vieras- ja asiakaspysäköintipaikkaa, jotka ovat yhteisiä Puistovahdin kanssa.

Korttelin läheltä löytyvät päivittäistavarakaupat ja terveyspalvelut. Pienen matkan päässä sijaitsevat myös Liikuntakeskus Hukka ja Heinäpään urheilukeskus.

Lisätietoja:

Skanska Kodit, projektipäällikkö Jukka Harjunpää, puh. 040 585 9232, jukka.harjunpaa[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

 

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2016 oli noin 946 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 018.