c

BoKlok-koteja tulossa Tuusulan Lahelaan

Lehdistötiedotteet 24.11.2017 8.00 CET

Tuusulan Lahelassa käynnistyy uuden BoKlok-hankkeen ennakkomarkkinointi: As. Oy Tuusulan Sinisiipeen tulee 34 BoKlok-kotia.

Tuusulan Sinisiiven viisi kaksikerroksista pienkerrostaloa muodostavat suojaisan pihapiirin.

Tuusulan Lahelan kaupunginosaan Ritariperhosentielle valmistuu vuoden 2018 syksyllä viisi kaksikerroksista pienkerrostaloa. Pihapiiriin tulee myös tilavat varastorakennukset ja pihasauna. Taloyhtiön pihasauna ja mahdollisuus pihaviljelyyn ovat BoKlok-asumisen ominaisuuksia.

Tuusulan Sinisiipeen tulee kaksioita, kolmioita ja neljän huoneen perheasuntoja. Kaksioiden koko on 44,5 neliötä, kolmioiden 58,5, neliötä ja neljän huoneen asuntojen 72 neliötä. Sinisiiven viereen on suunnitteilla myös toinen BoKlok-yhtiö.

”BoKlok-talot rakennetaan mahdollisimman pitkälle valmiiksi talotehtaassa, ennen kuin ne pystytetään tontille. Tämän vuoksi rakennusaika on hyvin lyhyt ja rakentamisprosessi erittäin tehokas”, kertoo BoKlokin Suomen maajohtaja Susanna Sucksdorff.

Sinisiiven kodeista kiinnostuneet voivat ilmoittautua asuntojen ennakkovaraajiksi 24.11.–10.12.2017 verkossa osoitteessa www.skanska.fi/sinisiipi. Ennakkovarausajan päätyttyä Sinisiiven kotien varausjärjestys arvotaan Lahelassa sijaitsevassa Päiväkoti Vauhdissa 14.12. Ennakkovaraajat pääsevät vuoronumerojärjestyksessä varaamaan haluamansa asunnon.

Sinisiivessä, kuten muissakin BoKlok-kodeissa, asunnoista on tehty niin kohtuuhintaisia kuin mahdollista. ”Kaksion saa edullisimmillaan velattomaan hintaan 164 500 eurolla, kolmion 210 800 eurolla ja neljän huoneen asunnon 252 100 eurolla”, Sucksdorff kertoo.

Sinisiipi sopii erityisen hyvin lapsiperheille, sillä naapurikorttelissa sijaitsee päiväkoti. Lähin koulu ja ruokakauppa ovat noin 1,5 kilometrin matkan päässä, ja Hyrylän keskustan palvelut noin kolmen kilometrin päässä.

BoKlok-konseptin ovat kehittäneet yhteistyössä Skanska ja IKEA 1990-luvun puolivälissä. Konsepti yhdistää hyvät lähipalvelut, kohtuulliset asumiskustannukset ja hyvin mietityt tilaratkaisut. Suomessa BoKlok-konseptiin kuuluu se, että taloyhtiön pihapiirissä on yhteinen sauna sekä mahdollisuus viljelyyn. Ensimmäiset BoKlok-kodit rakennettiin Etelä-Ruotsiin vuonna 1997, ja tähän mennessä Ruotsissa on jo yli 8 000 BoKlok-kotia.

Lisätietoja:

BoKlok, Suomen maajohtaja Susanna Sucksdorff, puh. 050 576 7700, susanna.sucksdorff[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2016 oli noin 946 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 018.