c

Skanskan työturvallisuuskorttikoulutus varustaa Metropolian opiskelijat turvallisempaan työelämään

Lehdistötiedotteet 18.10.2017 12.00 CET

Skanska ja Metropolia Ammattikorkeakoulu ovat sopineet koulutusyhteistyöstä, jonka mukaisesti Skanska järjestää työturvallisuuskorttikoulutuksia Metropolian Kallion ja Leppävaaran toimipisteiden rakentamistalouden ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoille.

Vuosien 2017–2018 aikana Skanskalla on valmiudet kouluttaa 300 opiskelijaa, jotka koulutuksen jälkeen voivat suorittaa työturvallisuuskortin. Syksyn koulutukset ovat käynnissä ja ne jatkuvat vuoden 2018 alussa.

Tämä on jatkoa Skanskan Metropolian kanssa vuonna 2016 käynnistämälle työturvallisuuskorttikoulutukselle, jonka on suorittanut jo yli 300 opiskelijaa.

”Tämän kaltainen yritysyhteistyö on oppilaitokselle ja opiskelijoille erittäin arvokasta. Yhteistyöllä pystymme osoittamaan opiskelijoille, että yritykset ovat heistä oikeasti kiinnostuneita ja haluavat olla mukana edistämässä nuorten tulevia työuria ja opintojen jälkeistä työllistymistä. Työturvallisuuskorttikoulutukseen yrityksen edustajat tuovat mukanaan tärkeitä käytännön esimerkkejä, joiden myötä opiskelijat saavat todellisen kosketuksen työturvallisuuteen oikeassa työmaaympäristössä”, kertoo Metropolian rakentamistalouden lehtori Niilo Kemppainen.

”Haluamme olla mukana kehittämässä yritysten ja oppilaitosten välistä monipuolista yhteistyötä ja tarjota näin opiskelijoille kosketuspinnan työelämään ja mahdolliseen tulevaan työnantajaansa heti opintojen alusta alkaen. Vastuullisuus on Skanskan toiminnan tärkeä lähtökohta, ja viestimme opiskelijoille, jotka pohtivat tulevaisuuden työpaikkoja”, sanoo Skanskan henkilöstöjohtaja Kirsi Mettälä.

”Työturvallisuuskorttikoulutus on edellytys työmaalla työskentelyyn, mutta sen lisäksi edistämme Skanskassa kokonaisvaltaisesti välittämisen kulttuuria, joka toteutuu niin työturvallisuuden, terveyden kuin hyvinvoinninkin kautta”, Mettälä jatkaa.

Lisätietoja:

Skanska Oy, henkilöstöjohtaja Kirsi Mettälä, puh. 040 504 4855, kirsi.mettala[at]skanska.fi

Metropolia Ammattikorkeakoulu, rakentamistalouden lehtori Niilo Kemppainen, puh. 050 368 6638, niilo.kemppainen[at]metropolia.fi

Skanska Oy, markkinointi- ja viestintäjohtaja Cristina Rinnetie-Uski, puh. 040 5019816, cristina.rinnetie-uski[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2016 oli noin 946 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 018.