c

Skanska käynnistää uusien kotien ennakkomarkkinoinnin Saimaan rannalle Pallo-Tyysterniemeen

Lehdistötiedotteet 18.10.2017 7.15 CET

Skanska jatkaa kerrostalokotien kehittämistä Lappeenrannan Pallo-Tyysterniemeen. Nyt ennakkomarkkinoinnissa on As. Oy Lappeenrannan Matruusi, johon tulee 37 asuntoa.

As. Oy Lappeenrannan Matruusi rakennetaan aivan Saimaan rannalle.

Kahdeksankerroksisen rakennuksen kodeista on erinomaiset näkymät Sunisenselälle. Asuntojen koot vaihtelevat 34 neliön yksiöstä 86,5 neliön kolmioon.

”Olemme aikaisemmin toteuttaneet alueelle jo kolme yhtiötä: Lokakuun 25. päivänä valmistuvan Lappeenrannan Pursimiehen sekä aiemmin rakennetut yhtiöt Lappeenrannan Amiraalin ja Lappeenrannan Kommodorin”, kertoo hankekehityspäällikkö Marko Puhakka Skanska Kodeista. Matruusin rakentaminen käynnistyy arvion mukaan keväällä 2018, ja kodit ovat muuttovalmiita keväällä 2019.

”Haluamme helpottaa asiakkaidemme arkea. Tämän vuoksi yhtiöön on tehty muun muassa varaus Postin SmartPost-automaatille, ja ulkoiluvälinevarastoon puolestaan on tehty pesupiste, jossa voi puhdistaa esimerkiksi lemmikin tassut tai kuraiset saappaat”, Puhakka jatkaa.

Keskustaan on Pallo-Tyysterniemestä noin 1,5 km matkaa hyviä kevyen liikenteen väyliä pitkin. Lähikauppaan on kymmenen minuutin kävelymatka. Lähin bussipysäkki on noin sadan metrin päässä. Luonnonläheisen alueen ilmettä rikastavat Benjamin Dysterin puisto ja rantaraitti, joka kulkee aivan talon vierestä.

Asukkailla on tarjolla monenlaisia vaihtoehtoja pysäköintiin: Naapuruston taloyhtiöiden yhdessä omistamalla pysäköintialueella on viisi autokatospaikkaa sekä viisi avopaikkaa. Yhtiön omalla tontilla on myös neljä sähköauton latausmahdollisuudella varustettua avopaikkaa, joista kaksi myydään erillisinä osakkeina ja kaksi on vieraspaikkoja. Lisäksi yhtiön osin omistamassa pysäköintihallissa on 12 autohallipaikkaa ja 11 autokansi- ja katospaikkaa. Pysäköintipaikat myydään erillisinä osakkeina.

Tyysterniemen nimi juontaa juurensa Carl Dysteristä, joka oli alueella 1600-luvulla toiminut pitäjän nimismies ja vouti. Viime vuosisadalla alueella toimi myös muun muassa Viipurin vaneritehdas. Nykyisin Pallo-Tyysterniemi on pieni ja rauhallinen kaupunginosa, jossa on erinomaiset ulkoilumahdollisuudet.

Lisätietoja:

Skanska Kodit, hankekehityspäällikkö Marko Puhakka, puh. 040 515 6710, marko.puhakka[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2016 oli noin 946 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 018.