c

Turun Telakkarannan keskustanpuoleisen korttelin viimeisten asuntojen rakentaminen käyntiin lokakuussa

Lehdistötiedotteet 4.10.2017 7.00 CET

Turun Telakkarannan alueella keskustanpuoleinen kortteli valmistuu kokonaan helmikuussa 2019, kun sen viimeiset asunnot luovutetaan uusille asukkailleen. As. Oy Turun Parkinrannan asuntojen myynti ja rakentaminen käynnistyvät lokakuussa 2017.

Suurin osa Turun Parkinrannan asunnoista tarjoaa upeita näkymiä Aurajoelle.

Suuressa osassa Parkinrannan asuntoja on jo alustava nimivaraus. ”Kiinnostus Telakkarannan merellistä aluetta ja asuntoja kohtaan on ollut huikeaa: Edellisestä kohteesta ei valitettavasti riittänyt kaikille halukkaille toiveiden mukaista kotia, ja kun kerroimme asiakkaillemme seuraavasta hankkeesta eli Parkinrannasta, valtaosaan asunnoista tehtiin heti nimivaraus. Tästä syystä olemmekin päättäneet aloittaa asuntojen myynnin ja rakentamisen viipymättä”, kertoo hankekehitysjohtaja Jari Martinmäki Skanskasta.

Kahdeksankerroksisen Parkinrannan 39 asunnon koko vaihtelee 27 neliön yksiöstä 124 neliön tilavaan kolmioon. Erillisinä osakkeina myytävät autopaikat sijaitsevat pihakannen alla olevassa autohallissa. Sähköautojen yleistyminen on myös huomioitu, ja autohallista löytyykin muutama sähköautojen latauspisteellä varustettu autopaikka.

Jokaisessa kodissa on iso lasitettu parveke, jossa voi nauttia rantakorttelin miljööstä. ”Suuresta osasta parvekkeita on suora näköala joelle sekä suojellulle nosturille, joka sijaitsee talon edessä ja antaa oman lisänsä maisemaan”, mainitsee Martinmäki.

Telakkarannan kaavoitus perustuu vuonna 2005 pidettyyn arkkitehtuurikilpailuun. Toteutuksessa on pyritty säilyttämään historiallisesti arvokkaan alueen alkuperäinen tunnelma, jota ilmentävät nosturien lisäksi myös punatiiliset, alueen teollisesta historiasta muistuttavat julkisivut.

Energiatehokkaampaa asumista on edistetty talon katolle asennettavilla aurinkopaneeleilla, jotka keräävät energiaa talon hyödynnettäväksi. Paneelien tuottamaa sähköä käytetään esimerkiksi porraskäytävien valaisemiseen.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, hankekehitysjohtaja Jari Martinmäki, puh. 040 590 0774, jari.martinmaki[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

http://www.skanska.fi/parkinranta

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2016 oli noin 946 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 018.