c

Skanska peruskorjaa Turun Seurahuoneen

Lehdistötiedotteet 7.9.2017 13.00 CET

Skanska toteuttaa Turussa Hotelli Seurahuoneen peruskorjauksen. Seurahuoneen mittavassa rakennusurakassa hotelli- ja ravintolakiinteistö uusitaan täydellisesti.

Havainnekuva Hotelli Seurahuoneesta Humalistonkadun suunnasta

Lisäksi hotelliin tulee peruskorjauksen myötä yhdeksän uutta huonetta. Uudistunut Hotelli Seurahuone avautuu alkuvuodesta 2019.

”Käytännössä kiinteistöstä jäävät jäljelle vain katto, runko ja välipohjat. Uudistuksen myötä kunnostetaan julkisivu sekä uusitaan ikkunat, koko talotekniikka ja kaikki sisäpinnat. Energiatehokkuuden parantaminen on tärkeä osa uudistusta”, sanoo tulosyksikön johtaja Vesa Hintukainen Skanskasta.

Erik Bryggmanin ja Ilmari Ahosen suunnittelema Hotelli Seurahuone valmistui vuonna 1928. Nyt tehtävän uudistuksen lähtökohtana on ollut kunnioittaa rakennuksen alkuperäistä 1920-luvun klassisistista ulkoarkkitehtuuria.

Isoin arkkitehtoninen muutos koskee pääsisäänkäyntiä, joka palautetaan Eerikinkadulta takaisin alkuperäiselle paikalleen Humalistonkadulle. Julkisivu saa terrakotan ja keltaisen sävyjä, jotka noudattelevat rakennuksen alkuperäisen aikakauden värimaailmaa. Hotellin huonemäärä kasvaa uudistuksessa 131:stä 140:een.

”Kohde on maakuntakaavan mukaisesti suojeltu rakennus, joten muutossuunnittelussa on tehty yhteistyötä Turun museokeskuksen ja kaupunkikuva-arkkitehdin kanssa”, kertoo hankkeen pääsuunnittelija Timo Korhonen Arkkitehtitoimisto Matti Takala Oy:stä.

TOK avaa täysin uudistuneen hotelli Seurahuoneen vuoden 2019 alussa. Sisustuksen kokonaisilmeestä vastaa hotellien, ravintoloiden ja liiketilojen suunnitteluun erikoistunut sisustusarkkitehtitoimisto Puroplan Oy.

”Seurahuoneen uudistuksella TOK haluaa osaltaan edistää Turun alueen elinvoimaisuutta ja Turun houkuttelevuutta sekä matkailu- että kongressikohteena. Meillä on useita hankkeita TOK:n hotelli- ja ravintolaliiketoiminnan kehittämiseksi alueella”, kertoo Turun Osuuskaupan toimialajohtaja Mikko Eskelinen.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, tulosyksikön johtaja Vesa Hintukainen, puh. 040 5188 777, vesa.hintukainen[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Turun Osuuskauppa, toimialajohtaja, hotellit ja ravintolat, liikennemyymälät ja polttonestekauppa, Mikko Eskelinen, puh. 010 764 5007, mikko.eskelinen[at]sok.fi

Arkkitehtitoimisto Matti Takala Oy, toimitusjohtaja Timo Korhonen, puh. 040 169 1896, timo.korhonen[at]arktakala.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2016 oli noin 946 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 018.