c

Jyväskylän Kankaalla ennakkomarkkinoinnissa 55 uutta kotia

Lehdistötiedotteet 31.8.2017 7.00 CET

Skanska on käynnistänyt Jyväskylän Kankaan alueella uusien kotien ennakkomarkkinoinnin. As. Oy Jyväskylän Viiraan tulee 55 asuntoa, joiden koot vaihtelevat 29 neliön yksiöistä 67 neliön kolmioihin.

Havainnekuva Jyväskylän Viirasta

Kahdeksankerroksinen Jyväskylän Viira rakennetaan osoitteeseen Paperitehtaankatu 4. Viiran julkisivussa on käytetty kahta eri sävyistä tiililaattaa elävän vaikutelman aikaansaamiseksi. ”Viira sijaitsee Kankaan Piippurannan kaava-alueen parhaalla paikalla. Vehreät maisemat avautuvat virkistys- ja luonnonsuojelualueille, joiden halki virtaa Tourujoki”, kertoo projektipäällikkö Seppo Koponen Skanskalta.

Kankaan alueen rakentaminen etenee vauhdikkaasti. Ensimmäiset asukkaat muuttivat alueelle tammikuussa 2017, kun Skanskan rakentama Jyväskylän Raina valmistui. Seuraava Skanskan asuinkerrostalohanke Jyväskylän Tampuuri valmistuu tammikuussa 2018. Kankaalla on työn alla myös 633 pysäköintipaikan parkkitalo P-Kangas, joka palvelee alueen asukkaita, opiskelijoita ja työssäkäyviä. Se sijaitsee lähestulkoon Viiran naapurissa eli osoitteessa Paperitehtaankatu 1. Samalle kadulle on rakenteilla myös LähiTapiolan kerrostalohanke.  

Kangas sijaitsee Jyväskylän keskustan koillispuolella. Sieltä matka keskustaan taittuu kävellen tai pyörällä muutamassa minuutissa. Lännen puolelta aluetta rajaa Tourujoki.

Historiallisen alueen keskellä sijaitsee vanha paperitehdasrakennus kanavarakenteineen. Rakennuksen siipiosassa toimii koulutuspalveluja tarjoava Luova kampus. Kankaan asukkaita palvelevat myös monipuolinen lähikauppa ja liikuntakeskus kuntosaleineen.

Kankaan alueen kehittäminen monipuoliseksi asumisen, työpaikkojen, palvelujen ja virkistyksen alueeksi on Jyväskylän merkittävimpiä kaupunkikehityshankkeita. Kankaalle sijoittuu noin 5 000 asukasta ja 2 100 työpaikkaa vuoteen 2040 mennessä.

Kankaalla myös taide ja kulttuuri ovat tärkeitä monissa eri muodoissaan. Alueella on käytössä prosenttikulttuurimalli, eli noin yksi prosentti Kankaan tontinmyyntituloista sekä erityyppisen rakentamisen kustannuksista ohjataan kulttuurin edistämiseen.

Lisätietoja:

Skanska Kodit, projektipäällikkö Seppo Koponen, puh. 040 835 2858, seppo.koponen[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2016 oli noin 946 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 018.