c

Suuri yhteisötaideteos Keravan Ahjoon

Lehdistötiedotteet 30.8.2017 8.00 CET

Cityvaraston seinään osoitteeseen Ketjutie 3 Ahjon kaupunginosaan Keravalle on tulossa suuri muraaliteos. BoKlok, Keravan kaupunki ja Cityvarasto ovat kutsuneet alueen asukkaat mukaan ideoimaan ja toteuttamaan teosta.

Ahjolaisilla oli mahdollisuus kertoa ideoitaan sosiaalisessa mediassa sekä 23.8. pidetyssä yleisötilaisuudessa. Ideat liittyivät Ahjon nimistöön, historiaan sekä uuden ja vanhan Ahjon yhdistämiseen. Keravan kaupunkitaiteesta vastaava projektipäällikkö Jouni Väänänen suunnittelee lopullisen teoksen yleisötilaisuuden ideoiden perusteella.

Suunnittelutyö on parhaillaan meneillään, ja Väänäsellä on jo selkeä näkemys lopputuloksesta: ”Ahjolaisten ideoiden kautta mukaan on tulossa ainakin luontoelementtejä, eläinhahmoja ja viittauksia historiaan. Muraalista halutaan näyttävä, mutta samalla suhteellisen pelkistetty.”

Teoksesta tulee varsin suuri, noin 320 neliömetrin kokoinen, ja se valmistuu kokonaisuudessaan syyskuun aikana. Lauantaina 16.9. klo 10–16 ahjolaisten on mahdollista osallistua teoksen alaosan maalaustalkoisiin. Tapahtuma järjestetään säävarauksella.

Aloite muraaliin tuli Skanskan BoKlok-yksiköstä, joka tahtoo parantaa Ahjoon rakenteilla olevien asuntojen lähiympäristöä taiteen keinoin. Keravan kaupungin vapaa-ajan palvelujen yksikkö innostui aloitteesta, ja mukaan saatiin myös kiinteistönomistaja Cityvarasto.

”Haluamme olla osaltamme mukana luomassa Ahjon alueen identiteettiä myös tämän teoksen kautta”, sanoo BoKlokin Suomen maajohtaja Susanna Sucksdorff. Skanska on vuosien varrella tehnyt yhteistyötä useiden eri taiteilijoiden kanssa rakennusprojekteissaan ja kehittämillään alueilla, kuten Tampereen Härmälänrannassa ja Jyväskylän Kankaan alueella.

Skanska rakentaa Cityvaraston viereiselle tontille As. Oy Keravan Sepänpihaa, jonne valmistuu vuoden 2017 lopulla 32 uutta BoKlok-kotia. Rakentaminen käynnistyi maaliskuussa 2017, mutta kodit valmistuvat jo vuoden lopussa – BoKlokin yhtenä etuna onkin lähes puolet nopeampi rakentamisaika kuin perinteisissä uudiskohteissa”, kertoo Sucksdorff.

Keravan Sepänpihaan tulee kaksioita, kolmioita ja neljän huoneen perheasuntoja. Pihapiirissä sijaitseva taloyhtiön yhteinen pihasauna sekä mahdollisuus pihaviljelyyn ovat BoKlok-asumisen ominaisuuksia.

BoKlokissa kohtuuhintaisen omistusasumisen eteen tehdään Sucksdorffin mukaan kaikki mahdollinen. ”Esimerkki tästä on myös yhteistyömme S-Pankin kanssa. S-Pankki tarjoaa Keravan Sepänpihasta kodin ostaville asiakkaillemme uudenlaista pidempää asuntolainaa, joka joustaa elämäntilanteiden mukaan”, Sucksdorff toteaa.

Lisätietoja:

Keravan kaupungin vapaa-ajan palvelut, projektipäällikkö Jouni Väänänen, puh. 040 318 2880, jouni.vaananen[at]kerava.fi

BoKlok, Suomen maajohtaja Susanna Sucksdorff, puh. 050 576 7700, susanna.sucksdorff[at]boklok.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2016 oli noin 946 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 018.