c

Helsingin Sörnäisten Kaikukadun korttelin täydentää Skanskan rakenteilla oleva K6-toimistotalo

Lehdistötiedotteet 23.8.2017 14.00 CET

Skanskan rakenteilla oleva K6-toimistotalo täydentää Helsingin Sörnäisten Kaikukadun korttelin, jossa on toteutettu erilaisia korjaus- ja rakennushankkeita 1990-luvun lopulta lähtien.

Havainnekuva K6-toimistotalon 8. kerroksesta avautuvista näkymistä

Hankkeen myötä Sörnäisiin kuuluvan Lintulahden alueen muutos teollisuusalueesta asuin- ja työpaikka-alueeksi sekä monipuolisten palvelujen tyyssijaksi saadaan päätökseen.

”Tulevan K6-toimistotalon suunnittelussa toteutuvat tämän päivän ja tulevaisuuden työskentely-ympäristön vaatimukset. Talo edustaa toimistotyyppiä, jota Skanska on toteuttanut niin muualle Pohjoismaihin kuin nyt Helsinkiin: esimerkiksi sisääntulo on suunniteltu avoimen kahvilamaiseksi ja viihtyisäksi kohtaamispaikaksi. Moderni toimistotalo voi toimia niin monen pienemmän yrityksen toimipaikkana kuin olla yhden käyttäjän talo”, toteaa johtaja Antti Nousiainen Skanskasta.

Osoitteeseen Kaikukatu 6 rakenteilla olevan toimistotalon maanalaiset rakenneosat ja pohjarakennusurakka valmistuvat syyskuussa. Rakentaminen käynnistyi syksyllä 2016 noin vuoden mittaisella maanrakennusurakalla, joka sisälsi mm. mittavat kellarien porapaaluseinät. Nyt rakentamisessa siirrytään varsinaisiin talonrakennustöihin ja rakennuksen muoto alkaa hahmottua seuraavan vuoden aikana. Skanskan investoinnin arvo on noin 45,9 miljoonaa euroa.

Lintulahden alueen sijainnissa yhdistyvät saavutettavuus julkisilla liikennevälineillä, elinvoimaiset palvelut ja lähellä sijaitseva kulttuuritarjonta. ”Olemme selvästi huomanneet, että monet organisaatiot eivät enää halua sijoittua paikkoihin, jotka sijaitsevat etäällä kaupunkien keskusta-alueista ja joissa on yksipuolinen kaupunkirakenne. Tällaisiin sijainteihin voi olla vaikeampi houkutella osaajia töihin. Sen sijaan tilat keskellä vilkasta aluetta, jossa on esimerkiksi vapaa-ajan aktiviteetteja eli muutakin kuin se työpaikka, ovat vetovoimatekijä monella alalla”, Nousiainen luonnehtii.  

Muuntojoustavien tilojen huonekorkeus on 3,2 metriä, mikä antaa tiloille avaruutta. Aulan huonekorkeus on peräti 4,5 metriä. Ylimmistä kerroksista on hieno merinäköala. Rakennuksen suunnitteluun on haettu inspiraatiota sekä alueen teollisesta historiasta että moderneista työympäristöistä maailmalta. Kiinteistö valmistuu kesällä 2019. Talon palvelut merkitsevät niiden käyttäjille toiminnan tehostamista, kun esimerkiksi aula- ja kiinteistöpalveluja ei tarvitse itse järjestää.

”Rakennukseen tulee noin 12 000 neliömetriä persoonallista vuokrattavaa toimistotilaa, joka palvelee joustavuudellaan kaikenkokoisia yrityksiä. Hanke toteutetaan LEED®-ympäristösertifikaattijärjestelmän kultatason vaatimusten puitteissa”, kertoo Nousiainen.

Modernit tilaratkaisut, ympäristötehokkuus ja joustavuus ovat Nousiaisen mukaan tärkeitä suunnittelua ja hankkeen toteutusta ohjaavia avainsanoja. Arkkitehtisuunnittelusta vastaa Gullichsen Vormala Arkkitehdit Ky.

Skanskan toimitilaprojektikehitysyksiköllä on tähän mennessä toteutettuna ja työn alla kuusi toimistoprojektia Suomessa. Näistä samassa Kaikukadun korttelissa sijaitsevalle Lintulahdenvuori-toimistotalolle on myönnetty platinatason LEED-sertifikaatti.

Lisätietoja:

Skanska CDF Oy, operatiivinen johtaja Antti Nousiainen, puh. 040 746 7584, antti.nousiainen[at] skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanska CDF Oy on osa Skanskan pohjoismaista toimitilaprojektikehitysyksikköä Skanska Commercial Development Nordicia. Se toimii aloitteentekijänä ja sijoittajana toimistojen projektikehityshankkeissa. Toiminta keskittyy Ruotsissa kolmelle suurkaupunkialueelle, Tanskassa Kööpenhaminan alueelle, Norjassa Oslon alueelle ja Suomessa Helsingin seudulle.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2016 oli noin 946 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 018.