c

Tikkurilan Silkistä ainutlaatuinen kaupunkikortteli Vantaalle

Lehdistötiedotteet 23.8.2017 13.30 CET

Tikkurilan Silkin historiallisen korttelin uudistaminen ja peruskorjaaminen on aloitettu Vantaalla. Silkistä muodostuu kaupunkikortteli, jossa on työpaikkoja, koteja sekä monitoimi-, ravintola- ja palvelutiloja saman pihan äärellä.

Havainnekuva uudistuneesta Silkin korttelista Keravanjoen varressa

Kortteli sijaitsee Keravanjoen varrella Vantaan Tikkurilassa, vastapäätä tiedekeskus Heurekaa. Kiinteistön omistaa Renor Oy. Renor on sopinut asuntotontin kehittämisestä Skanskan kanssa.

Renor investoi vuosina 1934–1965 rakennetun korttelin uudistamiseen ensimmäisessä vaiheessa noin 13 miljoonaa euroa. Tämä sisältää 5 000 neliömetrin toimistotilojen rakentamisen lisäksi noin 170 auton paikoitustilat sekä maalämpölaitoksen koko korttelia varten. Nämä työt valmistuvat vuoden 2018 lopussa.

”Teimme alkuvuonna Vantaan kaupungin kanssa vuokrasopimuksen noin 2 000 neliömetrin kokoisen toimistotilan vuokraamisesta Tikkurilan Silkin B-rakennuksesta. Tämä mahdollisti hankkeen etenemisen Renorissa kohti toteutusvaihetta. Renorissa tehtiin hankkeen investointipäätös kesäkuussa 2017”, kertoo Renor Oy:n toimitusjohtaja Timo Valtonen.

Renor on valmistautunut myös hankkeen kakkosvaiheeseen. Tavoitteena on aloittaa Silkin toisen vaiheen rakennustyöt kesään 2018 mennessä. Tällöin kortteliin toteutetaan monitoimi-, ravintola- ja palvelutiloja. Palvelutilat voivat sisältää myös toimisto- ja liiketiloja.

Tikkurilan Silkin asuntotontti Skanskalle

Renor on sopinut asuntotontin kehittämisestä Skanskan kanssa Keravanjoen kaareen kauniisti rajoittuvalle tontille palvelujen ja hyvin yhteyksien keskelle.

”Silkin alue sopii hyvin Skanska Kodeille. Voimme tarjota asiakkaillemme koteja aivan Tikkurilan keskustan palvelujen ja erinomaisten liikenneyhteyksien läheisyydessä ja samalla aivan ainutlaatuisessa miljöössä. Kohde on uniikki ja meillä on suunnitteilla noin 50 mielenkiintoista asuntoa. Modernit ja hyvätasoiset uudisasunnot sovitetaan luontevasti osaksi historiallista peruskorjattavaa tehdasmiljöötä. Tarkoitus on aloittaa varsinainen ennakkomarkkinointi kevättalvella 2018”, kertoo Skanska Kotien aluejohtaja Juhani Aspara.

Tikkurila kasvaa ja elävöityy

Tikkurilassa on käynnissä valtava keskustauudistus. Kävelykeskusta laajenee ja kaupunki panostaa julkiseen kaupunkitilaan. Väestömäärän kasvu näkyy katukuvassa. Tikkurilaan on valmistunut viimeisen viiden vuoden aikana 37 kerrostaloa ja liki 20 on rakenteilla. Näinä päivinä valmistuu keskustaan korkeatasoinen Kirjastopuisto vastikään valmistuneen torin viereen. Seuraava kaupungin suuri kehittämiskohde on Tikkurilan jokiranta, jonka yleissuunnitelma valmistuu tänä syksynä. Ensimmäisiin rakennustöihin päästään ensi vuonna.

”Renor Oy:n aloittamat Tikkurilan Silkin uudistustyöt samanaikaisesti kaupungin toimien kanssa jokirannan kehittämisessä takaavat, että Tikkurilan jokirannasta tulee kaupunkikuvallisesti korkeatasoinen ja elävä osa keskustaa”, summaa Vantaan apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä.

Renorin kiinteistösalkku perustuu kaupunkien kannalta historiallisesti mutta myös toiminnallisesti merkittävien kohteiden uudelleen käyttöön ottamiseen. ”Näemme näissä kohteissa suuren potentiaalin vastuulliselle kaupunkikehitykselle. Uudistamalla Tikkurilan ytimessä sijaitsevan korttelin ja ottamalla tilat uudelleen käyttöön pystymme tarjoamaan uusia toimitiloja lähellä kaupunkilaisia ja samalla hyödyntämään olemassa olevaa, historiallista rakennuskantaa sekä infra- ja kaupunkirakennetta”, kertoo Timo Valtonen Renorista.

”Ideologiamme mukaisesti haemme kohteisiimme mahdollisimman ympäristöystävällisiä energiaratkaisuja. Tämän vuoksi Silkissä tullaan hyödyntämään maalämpöä. Silkin kiinteistö tullaan sertifioimaan uudistamisen yhteydessä LEED®-sertifikaatilla Gold-tasoon”, lupaa Valtonen.

Lisätietoja:

Renor Oy, Timo Valtonen, toimitusjohtaja, puh. 050 364 8737, timo.valtonen[at]renor.fi

Renor Oy, Marko Liimatainen, kiinteistökehitysjohtaja, puh. 050 537 9108, marko.liimatainen[at]renor.fi

Vantaan kaupunki, apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä, puh. 09 8392 9019

Skanska Kodit, aluejohtaja Juhani Aspara, puh. 0400 736 718, juhani.aspara[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2016 oli noin 946 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 018.

 

www.skanska.fi

Renor on rohkeasti erilainen ja vastuullinen suomalainen kiinteistösijoitusyhtiö. Renor tarjoaa asiakkailleen ainutlaatuisia toimitiloja ja uudistuvia palveluja historiallisissa kiinteistöissä, joita se jalostaa vireiksi kaupunkikortteleiksi. Kiinteistöomaisuutemme markkina-arvo on 196,4 miljoonaa euroa. Renorin asiakkaina on noin 1 000 eri aloilla toimivaa yritystä tai organisaatiota.

www.renor.fi