c

Skanskalta uusia asuntoja Jyväskylän Lutakkoon

Lehdistötiedotteet 21.6.2017 7.00 CET

Jyväskylän Lutakkoon tulee Skanskan rakentamana jälleen uusia asuntoja järvinäkymin.

Havainnekuva Jyväskylän Sonaatista

Satamakadulle rakennettava 41 asunnon kerrostalo As. Oy Jyväskylän Sonaatti on ennakkomarkkinoinnissa, ja rakentaminen alkaa arviolta tänä syksynä. Uudet kodit valmistuvat alkuvuodesta 2019.

”Sonaatin asunnoista enin osa on yksiköitä ja kaksioita, mutta joukossa on myös useampia kolmen huoneen, keittiön ja saunan asuntoja sekä yksi suuri yli 120-neliöinen perheasunto”, kertoo asuntomyyjä Tuija Lundberg Skanskasta.  

”Alueen asemakaavan ja kaupungin asettamat isot kaupunkikuvalliset tavoitteet toteutetaan näyttävillä Satamakadun puoleisilla julkisivuaiheilla: julkisivujen suuret yhtenäiset lasipinnat ovat vaikuttavia ja luovat Satamakadulle yhtenäisen ilmeen koko korttelin matkalta. Parvekkeiden muodon suunnittelun avulla on tuotu elävyyttä lasipintoihin”, kertoo projektipäällikkö Seppo Koponen Skanskasta.

Sonaatin pihakannen alla on autohalli, josta asukkailla on mahdollisuus ostaa lämpöpisteellä varattu autopaikka. Autopaikat myydään erillisinä osakkeina. Jos käyttää autoa satunnaisemmin, voi myös vuokrata autopaikan viereisen korttelin yleisestä pysäköintitalosta kuukausi- tai vuosiperiaatteella.

Viimeisin Skanskalta valmistunut projekti Lutakossa on punatiilinen As. Oy Jyväskylän Libretto. Se saatiin päätökseen loppuvuodesta 2016.

Sonaatti on kolmas projekti alueen viimeisessä vielä keskeneräisessä korttelissa, jonka rakentaminen käynnistyi Libretosta ja jatkuu parhaillaan Soolo-nimisessä kohteessa. Korttelin valmistuttua sen sisään jää suojaisa yhteispiha. Jyväsjärven rannassa korttelin kohdalla on myös puistoalue.

Kaiken kaikkiaan Skanska on toteuttanut Lutakon alueelle vaiheittain yli 950 asuntoa.

”Lutakon alueen rakentaminen on loppumetreillä, ja tavoitteet ovat toteutuneet käsikirjoituksen mukaisesti: liikennejärjestelyjen myötä rantaviiva on nyt aiempaa kiinteämmin osa asuinaluetta, ja ylikulkusillat ovat lyhentäneet keskustan ja Lutakon välimatkaa. Toimistorakennukset, hotellit ja ravintolat ovat osaltaan vahvistaneet Lutakkoa yhtenä Jyväskylän tärkeimmistä painopisteistä”, toteaa Koponen.

Lisätietoja:

Skanska Kodit, asuntomyyjä Tuija Lundberg, puh. 040 520 5779, tuija.lundberg[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

http://www.skanska.fi/sonaatti

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2016 oli noin 946 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 018.