c

Joensuun Rantakylään uusi harjoittelukoulu Skanskan rakentamana

Lehdistötiedotteet 15.6.2017 10.00 CET

Joensuun Rantakylän alueelle tulee uusi kaksikerroksinen koulurakennus, joka otetaan käyttöön vuoden 2019 alussa. Rantakylän normaalikoulun rakennuttaa Joensuun Tilakeskus, ja sen toteuttaa Skanska.

Havainnekuva Rantakylän normaalikoulusta

Rantakylän normaalikoulu rakennetaan osoitteeseen Pataluodonkatu 6. Tontilla aikaisemmin sijainnut entinen Joensuun yhteiskoulun lukion rakennus purettiin alkuvuodesta, koska rakennus oli huonossa kunnossa eikä täyttänyt enää nykyisiä vaatimuksia.

”Uuden koulun rakennustyöt ovat alkaneet jo toukokuun lopussa puunkaadolla ja kesäkuussa maankaivuulla”, kertoo rakennuspäällikkö Rainer Karlstedt Skanskalta.

Rantakylän normaalikoulu on Itä-Suomen yliopiston harjoittelukoulu. Oppilaiden ja opettajien lisäksi opettajaksi opiskelevat suorittavat opetusharjoitteluitaan koulussa. Henkilökuntaa koulussa on noin 40 sekä opiskelijoita noin 80. Oppilaita koulussa tulee olemaan noin 420.

Itä-Suomen yliopiston Savonlinnan kampuksen toiminnot siirretään syksyllä 2018 Joensuun kampukselle. ”Valmistelevia toimenpiteitä on jo tehty paljon, ja seuraavan puolentoista vuoden aikana muutos konkretisoituu muun muassa Rantakylään valmistuvan normaalikoulun myötä sekä yliopistokampuksella tehtävien rakennusten uudistustöiden kautta”, kertoo johtava rehtori Mikko Ripatti Itä-Suomen yliopiston Savonlinnan normaalikoulusta.

Uuden normaalikoulun henkilökuntineen, oppilaineen sekä opetusharjoittelijoineen odotetaan vahvistavan entisestään Rantakylän alueen hyvinvointia ja vetovoimaisuutta. Normaalikoulu aloittaa toimintansa 1.8.2018 Sirkkalassa väliaikaisissa tiloissa ja siirtyy sitten uuteen koulurakennukseen.

”Rakennuttajan ja yliopiston edustajat ovat kiertäneet laajasti Suomen uusia kouluja tutustumassa parhaisiin käytäntöihin ja keräämässä ideoita Rantakylän koulun suunnittelua varten. Koulu on suunniteltu joustavaksi ja avoimeksi oppimisympäristöksi. Luokista poistettiin vielä toteutussuunnitteluvaiheessa väliseinissä olevia taiteseiniä, jotta avoimuus saadaan toteutettua halutulla tavalla”, jatkaa Ripatti.

Luokkahuoneista ei kuitenkaan ole täysin luovuttu, vaan erillisiä huoneita tulee tietyille oppiaineille kuten kielille, fysiikalle ja kemialle sekä käsitöille.

Uudesta rakennuksesta tulee erittäin ympäristötehokas. Energialuokka A:han päästään muun muassa energiatehokkailla rakenneratkaisuilla ja tehokkaalla lämmön talteenotolla.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, rakennuspäällikkö Rainer Karlstedt, puh. 040 528 4306, rainer.karlstedt[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Savonlinnan normaalikoulu, johtava rehtori Mikko Ripatti, puh. 050 540 1016, mikko.ripatti[at]uef.fi

Itä-Suomen yliopisto, johtava kiinteistöpäällikkö Tarja Harjula, puh. 050 3310 736, tarja.harjula[at]uef.fi

Joensuun Tilakeskus, rakennuttaja Maijeli Parppei, puh. 050 575 1303, maijeli.parppei[at]jns.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2016 oli noin 946 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 018.