c

Skanskan ensimmäinen kohde markkinointiin Verkkosaaressa

Lehdistötiedotteet 14.6.2017 8.00 CET

Helsingin Kalasatamaan nousee lähivuosien aikana uusi Verkkosaaren asuinalue. Skanska toteuttaa alueen eteläosaan kokonaisuuden, johon valmistuu yhteensä noin 400 uutta kotia.

Havainnekuva As. Oy Helsingin Ruutanasta

Skanska tuo nyt markkinointiin ensimmäiseksi As. Oy Helsingin Ruutanan 35 uutta kotia. Rakentamisen arvioidaan alkavan loppuvuonna 2017, jolloin uudet kodit ovat muuttovalmiita kesällä 2019.

”Suunnittelussa on kiinnitetty paljon huomiota sekä asuntojen että ympäristön ja piha-alueiden viihtyisyyteen ja toimivuuteen. Asunnot sijoittuvat kolmen sisäpihan ympärille. Kokonaisuuden keskelle rakennetaan vehreä, puistomainen yhteispiha-alue ja kevyen liikenteen väylä. Suojaisammat sisäpihat sijaitsevat kerrosta ylempänä ja ovat niitä reunustavien yhtiöiden käytössä”, kertoo hankekehitysjohtaja Satu Ryynänen Skanskasta.

Arkkitehtisuunnittelusta vastaa Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy, pääsuunnittelijana arkkitehti SAFA Tapani Lehtinen.

Kahdeksankerroksinen As. Oy Helsingin Ruutana on ensimmäinen seitsemän yhtiön kokonaisuudesta. Ruutanaan valmistuu koteja 27 neliön yksiöistä 3-4 huoneen koteihin. Kaikissa asunnoissa on lasitetut parvekkeet. ”Helppoutta ja mukavuutta lisäävät älyominaisuudet. Esimerkiksi kodin ulko-oven viereen asennetun kotona/poissa -kytkimen kautta voi napsauttaa kerralla ennalta määritellyt laitteet pois päältä”, Ruutanan projektipäällikkö Anu Åkerman sanoo.

Asukkaiden yhteinen sauna- ja kerhotila sijaitsee naapuritalon ylimmässä kerroksessa, josta avautuu näkymät pitkälle eri suuntiin. Viereisen taloyhtiön pesula on myös Ruutanan asukkaiden käytössä. Asuinkerroksista pääsee hissillä suoraan korttelin alla sijaitsevaan autohalliin. Osaan autopaikoista kuuluu sähköauton latauspiste.

Ruutana sijaitsee merenrannan läheisyydessä korttelissa, joka sijoittuu Verkkosaarenkadun, Capellanrannan ja Capellan puistotien muodostaman kolmion keskelle. Pohjoisessa alue rajoittuu Verkkosaaren kanavaan. Korttelin rakennusten korkeus vaihtelee 12-kerroksisesta tornista kahdeksan- ja kuusikerroksisiin taloihin sekä mataliin townhouse-tyyppisiin kaupunkipientaloihin, joihin on tulossa muun muassa viherkattoja.

Skanska, SATO ja Helsingin kaupunki tekivät vuonna 2015 sopimuksen alueen tonttien luovutuksesta. Helsingin kaupunki on toteuttanut kaupunkisuunnittelua kumppanuuskaavoituksena, eli alueen asemakaavan laatimisessa ovat olleet mukana myös tonttien tulevat rakennuttajat. Skanska on yksi toteuttajakumppaneista.

Itäisessä kantakaupungissa sijaitseva Verkkosaari kytkeytyy lännen puolella olemassa olevaan kaupunkirakenteeseen. Itäpuolella vastassa ovat Vanhankaupunginlahti ulkoilualueineen ja Kulosaari. Verkkosaaren eteläpuolelle rakentuu Redi-hanke runsaine palveluineen.

”Verkkosaari on uusi pala Helsinkiä, joka tarjoaa tuleville asukkaille mahdollisuuden monipuoliseen arkeen. Metrolla, bussilla tai autolla pääsee nopeasti eri puolille kaupunkia. Melkein vieressä ovat myös Teurastamon kulttuuritapahtumat”, kertoo hankekehitysjohtaja Ryynänen.

Lisätietoja:

Skanska Kodit Oy, projektipäällikkö Anu Åkerman, puh. 040 184 0201, anu.akerman[at]skanska.fi

Skanska Kodit Oy, hankekehitysjohtaja Satu Ryynänen, puh. 040 727 8902, satu.ryynanen[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

www.skanska.fi/ruutana

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2016 oli noin 946 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 018.