c

Skanskan kesätyöntekijät ja harjoittelijat oppivat ehkäisemään vaaratilanteita turvapuistossa

Lehdistötiedotteet 9.6.2017 13.15 CET

Rakennustyömaa on kokemattomalle vaarallinen paikka. Skanska vie Etelä-Suomessa toimivat kesätyöntekijänsä tutustumaan turvapuistoon osana perehdytystä, jotta he oppisivat ehkäisemään vaaratilanteet ennalta.

Nuorten perehdyttäminen työmaan vaaroihin on tärkeää kesätyökauden alkaessa.

”Kesäharjoittelijat aloittavat työskentelynsä näinä päivinä. Osa heistä on ensimmäistä kertaa työelämässä, joten kaikki on heille uutta ja ihmeellistä. Osana Etelä-Suomen alueen perehdyttämispäivää viemme kesäharjoittelijat Espooseen turvapuistoon. Kierros puistossa herättelee käytännön esimerkein nuoret miettimään turvallisuusasioita”, kertoo pääluottamusmies Jari Renlund Skanskasta.

Espoon Ämmässuon turvapuistossa nähdään konkreettisia työympäristöjä ja opitaan turvallisia toimintatapoja. Puistossa kierretään tarkastelemassa erilaisia lavastettuja tapaturmatilanteita, jotka näyttävät aidoilta. Puiston tilanteet havahduttavat miettimään tapaturmien seurauksia ja keinoja ehkäistä vaarallisten tilanteiden syntymistä.

Alle 25-vuotiaat ovat erityisen alttiita työtapaturmille, koska he ovat usein kokemattomia. Kesäkuukausien aikana alle 25-vuotiaille sattuu Suomessa vuosittain tuhansia työtapaturmia.

Skanskalla kesäharjoittelijoiden perehdyttämiseen kuuluu toki paljon muutakin kuin työturvallisuuteen liittyvien asioiden opiskelua. ”Esimiehet valmistautuvat harjoittelijoiden tuloon suunnittelemalla perehdytyksen ja nimeämällä perehdyttäjän. Harjoittelijalle varataan luonnollisesti etukäteen tarvittavat työvaatteet ja -välineet. Arvostamme harjoittelijoiden osaamista ja kannustamme heitä tuomaan omia oivalluksiaan rohkeasti esille. Heidät otetaan heti mukaan tasavertaisiksi työyhteisön jäseniksi”, sanoo henkilöstöjohtaja Kirsi Mettälä Skanskasta.

Skanskan työmailla on tänä kesänä yhteensä noin 230 kesätyöntekijää ja -harjoittelijaa. Heistä noin 170 työskentelee Etelä-Suomessa niin asunto-, toimitila- kuin infratyömailla. Yrityksen omassa Oppiva-harjoitteluohjelmassa on menossa jo 13. vuosi. Kolmevuotinen ohjelma on suunnattu korkeakouluopiskelijoille, ja siinä opitaan rakennusalan tehtäviin kesätyön kautta. Ensimmäisenä vuonna opiskelijat työskentelevät haalariharjoittelussa työmaalla, ja seuraavina kesinä ovat vuorossa avustavat ja itsenäiset työnjohtotehtävät. Skanska on myös viidettä vuotta mukana Vastuullinen kesäduuni 2017 -kampanjassa.

Skanskan kesätyöntekijät vierailevat Espoon Ämmässuon turvapuistossa keskiviikkona 14.6. klo 13:15 alkaen. Turvapuiston osoite on Ämmässuonkuja 3.

Lisätietoja:

Skanska Oy, henkilöstöjohtaja Kirsi Mettälä, puh. 040 504 4855, kirsi.mettala[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanska Talonrakennus Oy, pääluottamusmies Jari Renlund, puh. 040 525 5427, jari.renlund[at]skanska.fi

http://www.turvapuisto.fi/

http://www.kesaduuni.org/

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2016 oli noin 946 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 018.