c

Skanska aloittaa Aviabulevardi II -toimistotalon rakentamisen Vantaan Aviapolikseen

Lehdistötiedotteet 19.5.2017 11.00 CET

Skanska aloittaa uuden Aviabulevardi II -toimistotalon rakentamisen Vantaan Aviapolikseen.

Aviabulevardi II muodostaa Aviabulevardi I:n kanssa yhtenäisen kokonaisuuden.

Skanskan toimitilaprojektikehitysyksikkö Skanska CDF investoi rakennukseen yli 20 miljoonaa euroa.

Rakennustyöt ovat käynnissä ja talo valmistuu tavoitteen mukaan syksyllä 2018. Aviabulevardi II:lle tavoitellaan LEED®-ympäristösertifikaatin uusimman version kultatasoa. Kultataso on järjestelmän toiseksi korkein taso.

”Rakennuksen talotekniikkaratkaisuissa on voimakkaasti painotettu ympäristötehokkuutta. Lämmittämisessä ja jäädyttämisessä hyödynnetään geoenergiaa, jota saadaan toteuttamalla kiinteistön tontille energiakaivoja”, kertoo Skanska CDF Oy:n operatiivinen johtaja Antti Nousiainen.

Aviabulevardi II on Skanskan toinen toimitilahanke Aviapoliksessa. Keväällä 2016 Aviapoliksen aseman viereen valmistui kehittyvän työpaikka-alueen ensimmäisenä Aviabulevardi I-toimistotalo. Skanska oli rakentajana myös toimistotalon viereen valmistuneessa Clarion Hotel Helsinki Airportissa.

”Aviabulevardi II on vetovoimaisen toimistokokonaisuuden toinen vaihe. Siinä on noin 8 000 neliömetriä modernia tilaa ainutlaatuisella sijainnilla lentokentän läheisyydessä kehäradan varrella”, jatkaa Nousiainen. Rakennukseen tulee toimistotilojen lisäksi showroom-tyyppisiä tiloja sekä ylimpään kerrokseen edustustiloja. Arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehdit Soini & Horto Oy.

”Tiloja kohtaan on paljon kiinnostusta, ja neuvottelut ovat käynnissä noin puolesta kiinteistön vuokrattavista tiloista”, kommentoi Nousiainen vuokraustilannetta.

Aviabulevardi II -toimistotalo rakennetaan aivan Kehäradan Aviapolis-aseman viereen, mikä tarkoittaa helppoa saavutettavuutta kaikkialta pääkaupunkiseudulta. Junamatka Helsingin keskustaan kestää alle puoli tuntia ja Helsinki-Vantaan lentokenttä on vain muutaman minuutin päässä. Hyvien joukkoliikenneyhteyksien lisäksi autoilijoille on tarjolla runsaasti pysäköintipaikkoja. Toimistojen ja hotellin lisäksi alueelle on tulossa liiketiloja, liikennekeskus sekä asuntoja.

”Aviabulevardi II:n tiloja voidaan muunnella monen tyyppiseen käyttöön ja niihin on suunnitteilla myös monipuoliset ja kattavat yhteiset palvelut, jotka helpottavat vuokralaisten arkea”, kertoo Nousiainen.

Aviabulevardi II on Skanskan toimitilaprojektikehitysyksikön kuudes toimistoprojekti Suomessa. Hankkeista LEED®-platinatason sertifioituja rakennuksia ovat Lintulahdenvuori Helsingin Sörnäisissä sekä Mannerheimintien ja Hakamäentien kulmassa sijaitsevan Manskun Rastin kaksi toimistotaloa. Tuoreimmalle valmistuneelle projektille Aviabulevardi I:lle Vantaan Aviapoliksessa on myönnetty vastikään uusimman ja tiukentuneen LEED®-version kultatason sertifikaatti. Parhaillaan rakenteilla on K6-toimistotalo Helsingin Sörnäisissä. Myös tämä hanke toteutetaan LEED®-ympäristösertifikaattijärjestelmän vaatimusten mukaan.

Lisätietoja:

Skanska CDF Oy, operatiivinen johtaja Antti Nousiainen, puh. 040 746 7584, antti.nousiainen[at] skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanska CDF Oy on osa Skanskan pohjoismaista toimitilaprojektikehitysyksikköä Skanska Commercial Development Nordicia. Se toimii aloitteentekijänä ja sijoittajana toimistojen projektikehityshankkeissa. Toiminta keskittyy Ruotsissa kolmelle suurkaupunkialueelle, Tanskassa Kööpenhaminan alueelle, Norjassa Oslon alueelle ja Suomessa Helsingin seudulle.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2016 oli noin 946 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 018.