c

Tampereen Härmälän koulun oppilaat maalasivat taideteoksia Skanskan työmaa-aitoihin

Lehdistötiedotteet 17.5.2017 10.15 CET

Härmälän koululla Tampereella järjestettiin tiistaina katutaidetapahtuma, jossa 1.–6.-luokkalaiset lapset ja nuoret maalasivat yhteensä 30 asumisteemaista taidemaalausta. Taideteoksista muodostetaan ensi viikolla 75 metriä pitkä taideaita Skanskan As. Oy Tampereen Härmälänrannan Pilotin työmaa-aidaksi. Taidetta oli tekemässä noin 200 lasta.

Härmälänrannan taidetapahtumassa ei pelätty käyttää värejä.

”Idea yhteistyöstä syntyi, kun mietimme miten voisimme rakentaa Härmälänrannassa vuorovaikutusta rakennustyömaan ja naapuruston välillä. Otimme yhteyttä Härmälän kouluun ja siellä innostuttiin asiasta. On hienoa tuoda koululaisten taidemaalaukset kaikkien nähtäville piristämään työmaailmettä, joka aitoineen on näkyvä osa lähiympäristön katukuvaa”, kertoo yksikönjohtaja Toni Tuomola Skanskasta.

Katutaidetapahtumassa oli Härmälän koulun ja Skanskan lisäksi tärkeässä roolissa SirkusRakkausPumPum ry, joka piti kevään aikana koululaisille oppitunteja katutaiteesta, sen merkityksestä kaupunkikuvalle sekä vastuullisesta ja turvallisesta katutaiteen toteuttamisesta.

”Haluamme lisätä nuorten tietoisuutta katutaiteen merkityksestä kaupunkikuvalle sekä opettaa heitä ottamaan vastuuta omasta arkiympäristöstään. Katutaide opettaa nuorille omatoimisuutta, vastuunottoa ja tiimityöskentelyä. Kaikki laillinen taide suojelee myös rakennuskohteita. Onkin tärkeää, että katutaidetta tehdään hallitusti ja ammattiohjaajan opastuksella, jotta se ei innosta suttaamiseen tai kaupungin värittämiseen oman mielensä mukaan. Tampereella on muutamia yhteisötaideseiniä, ja tavoitteenamme on saada niitä kaupunkiin lisää. Ne tarjoavat mahdollisuuden jatkaa katutaiteen parissa myös tämän tapahtuman jälkeenkin”, kertoo tuottaja ja toiminnanjohtaja Piritta Suominen SirkusRakkausPumPumista.

”Lapset olivat todella innoissaan, kun pääsivät tekemään katutaidetta ohjatusti ja turvallisesti. Skanska on iso toimija alueella ja on hienoa, että se järjesti meille tämän mahdollisuuden. SirkusRakkausPumPum vei puolestaan projektin aivan uudelle tasolle näyttämällä ja kertomalla mitä kaikkea katutaide oikeasti voi olla”, kertoo Härmälän koulun luokanopettaja ja apulaisrehtori Mikko Kainulainen.

Työmaailmettä piristävät taideteokset ovat tärkeässä roolissa monissa Skanskan hankkeissa ja Skanska on toteuttanut työmaiden taideprojekteja myös aiemmin eri puolilla Suomea. Aikaisemmin Skanskan työmaille on tehty taidetta muun muassa Oulussa, Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Kirkkonummella ja Kauniaisissa.

Toiminnallinen ja yhteisöllinen Pilotin kaupunkikortteli

Härmälän koululaisten taideaita sijoitetaan ensi viikolla Skanskan As. Oy Tampereen Härmälänrannan Pilotin työmaa-aidaksi hiljattain valmistuneelle Myrskynkadulle, joka sijaitsee Valmetinkatu 1:n läheisyydessä. Pilotin korttelin rakennustyöt aloitetaan kesäkuun alussa ja asuntojen ennakkomarkkinointi on parhaillaan käynnissä.

5–8-kerroksiseen Pilottiin rakennetaan asuntoja yksiöistä neljän huoneen koteihin. Kortteliin tulee yhteensä noin 340 asuntoa, joiden joukosta löytyy myös kaksikerroksisia rivitalomaisia koteja asuntopihoineen sekä pienyrittäjien tarpeisiin sopivia huoneistoja.

Pilotin kaupunkikorttelin sisäpihalle rakennetaan toiminnallinen yhteispiha, jonka pihasauna, korttelitupa ja verstas ovat vapaasti korttelin asukkaiden käytettävissä. Lisäksi asukkaiden käyttöön tulee yhteiskäyttöauto sekä sähköauton latauspisteitä. Tilojen ja yhteiskäyttöauton varaaminen onnistuu näppärästi mobiilisovelluksella.

Helppoutta asukkaiden arkeen tuo myös Postin uusi pakettilokerikkopalvelu SmartPost, josta asukkaat voivat noutaa vaikkapa verkkokauppaostoksensa tai jättää valmiiksi maksetut paketit, kirjeet ja kortit.

Lisätietoja:

Tampereen Härmälänrannan Pilotti

Skanska Kodit, yksikönjohtaja Toni Tuomola, puh. 040 754 3045, toni.tuomola[at]skanska.fi

Skanska Oy, markkinointi- ja viestintäjohtaja Cristina Rinnetie-Uski, puh. 040 5019816, cristina.rinnetie-uski[at]skanska.fi

Härmälän koulu, luokanopettaja/apulaisrehtori Mikko Kainulainen, puh. 0400 256 444, mikko.kainulainen[at]tampere.fi

SirkusRakkausPumPum ry, tuottaja ja toiminnanjohtaja Piritta Suominen, puh. 0400 195 448, sirkusrakkauspumpum[at]gmail.com

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2016 oli noin 946 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 018.