c

Skanska rakentaa Kiinteistö-KYS Oy:lle vuokra-asuntoja Kuopion Puijonlaaksoon

Lehdistötiedotteet 11.5.2017 9.45 CET

Kuopion Puijonlaaksoon nousee Skanskan rakentamana yhdeksänkerroksinen talo, jonka vuokra-asunnot on pääosin suunnattu Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin sekä Kuopion kaupungin henkilöstölle.

Kiinteistö-KYS Oy Taivaanpankontie 10F:n rakentaminen on käynnissä, ja hanke valmistuu syksyllä 2018. Kokonaisuuteen kuuluu 68 asuntoa ja 70 parkkipaikkaa, jotka sijoittuvat erilliseen pysäköintitaloon.

Hankkeen rakennuttaa Kiinteistö-KYS Oy -vuokrataloyhtiö. ”Mielenkiintoinen yksityiskohta on, että yhtiö on rakennuttanut uusia asuntoja edellisen kerran yli 10 vuotta sitten, ja tuolloinkin hankkeen toteutti Skanska. Nyt käynnistynyttä Taivaanpankontien hanketta johtaa Ossi Taipale, sama vastaava työnjohtaja, joka veti edellisenkin projektin”, kertoo rakennuspäällikkö Rainer Karlstedt Skanskasta.

”Puijonlaakson Taivaanpankontie on ihanteellinen sijaintipaikka Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin työntekijöille suunnatuille asunnoille, sillä matkaa Kuopion yliopistolliseen sairaalaan on vain noin puoli kilometriä. Lisäksi uudiskohde on osa tulevaa Savilahti 2030 -hanketta, jossa Savilahden alueelle rakentuu 2020-luvulla asuntoja ja työpaikkoja yhteensä noin 34 000 toimijalle”, kertoo toimitusjohtaja Juhani Simpanen Kiinteistö-KYS Oy:stä.

”Kiinteistö-KYS Oy on toiminut Puijonlaakson alueella jo yli 40 vuoden ajan ja sillä on alueella jo lähes 500 asuntoa”, jatkaa Simpanen. Alueen palvelut ovat hyvät, sillä muun muassa Puijonlaakson monipuolinen ostoskeskus sijaitsee sekin puolen kilometrin päässä ja Rajalan koulu noin kilometrin etäisyydellä nyt rakennettavista asunnoista.

Liikuntamahdollisuudet Puijonlaaksossa ovat erinomaiset. Lenkkeilypolkuja, latuja ja opastettuja luontopolkuja löytyy Puijolta paljon. Alueella on myös Sammakkolammen uimaranta. Puijonlaaksoon on tehty täydennysrakentamista vuodesta 2013 alkaen.

Kiinteistö-KYS Oy on Kuopion kaupungin ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän omistama vuokrataloyhtiö. Yhtiö omistaa laadukkaita vuokra-asuntoja eri puolilla Kuopiota. Asuntoja voivat hakea ensisijaisesti Kuopion kaupungin ja Kuopion yliopistollisen sairaalan henkilökunta sekä paikkakunnalle muuttavat uusien ja kasvavien yritysten palvelukseen tulevat työntekijät.

Lisätietoja:

Kiinteistö-KYS OY, toimitusjohtaja Juhani Simpanen, puh. 044 730 2506, juhani.simpanen[at]kiinteisto-kys.fi

Skanska Talonrakennus Oy, rakennuspäällikkö Rainer Karlstedt, puh. 040 528 4306, rainer.karlstedt[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2016 oli noin 946 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 018.