c

Skanskan 2+1-valmennusmalli palkittiin Tahdonvoimaa työhyvinvointiin -tapahtumassa

Lehdistötiedotteet 10.5.2017 7.30 CET

Skanskan 2+1-valmennusmalli sai sosiaali- ja terveysministeriön ja Sitran myöntämän palkinnon 9.5.2017 Tahdonvoimaa työhyvinvointiin -tapahtumassa.

Työelämäpalkinnon saajat palkittiin Tahdonvoimaa työhyvinvointiin -työelämätapahtumassa 9.5.2017. Kuva: Robert Örthén.

Tapahtumassa palkittiin työpaikkoja, joiden keinot on koottu työelämän uudistamisen resepteiksi. Kaikkiaan työelämäpalkintoa tavoitteli 99 hakijaa. Hakijoiden joukosta valittiin yhdeksän työpaikkaa, jotka sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila palkitsi 9. toukokuuta 2017 Helsingissä järjestetyssä palkintotilaisuudessa.

Tunnustuspalkinto myönnettiin työpaikoille, joiden toimintatavat ovat edistäneet elinikäistä oppimista, osaamisen kehittämistä, työssä jaksamista ja siten pitkiä työuria. Palkinnon teemana on tänä vuonna tahdonvoima, jota tarvitaan jotta työyhteisöt löytävät parhaat tavat toimia keskellä työelämän murrosta.

Skanskan 2+1-valmennusmalli on nykypäivän mestari-kisällimalli, jolla Skanska on onnistunut pidentämään sekä nuorten että vanhempien ammattilaisten työuria. Skanskan Tampereen yksikössä pilotoitua mallia ovat olleet Skanskan lisäksi kehittämässä Valkeakosken ammatti- ja aikuisopisto VAAO, Tampereen seudun ammattiopisto Tredu, Rakennusliitto, Rakennusteollisuus RT ry ja Aalto-yliopisto. 

”Mallin kehittäminen lähti ruohonjuuritason tarpeesta. Näimme käytännön haasteena työmaiden ammattimiesten eläköitymisen ja työelämästä poisjäämisen. Skanskan 2+1-malli tarjoaa käytännön toimintatapoja siihen, kuinka työuria voidaan pidentää, kun kiinnitetään huomiota työuran molempiin päihin eli sekä nuoriin että työuran loppupäässä työskenteleviin. Voimme hyödyntää alan konkareiden osaamista ja siirtää käytännön taitoja ja hiljaista tietoa nuoremmille. Samalla eri sukupolvien välinen yhteistyö lisääntyy, ja eri-ikäisten näkökulmat ja ideat kehittävät työyhteisöä”, kertoo Skanskan henkilöstöjohtaja Kirsi Mettälä.

”Palkinto on arvokas tunnustus Skanskalle ja työlle rakennusalan koulutuksen uudistamisen eteen. Jatkamme Skanskan 2+1 valmennusmallin kehittämistä ja yhteistyötä alan oppilaitosten kanssa. Olemme päättäneet, että palkintosummasta jaetaan vuosittain stipendejä Skanskan 2+1 valmennusmallin kautta tutkinnon suorittaneille”, kertoo Mettälä.

”Tämä on osoitus siitä, mitä käytännössä voidaan saada aikaa yhteistyöllä. Keskeinen tekijä oli Skanskan Pirkanmaan työmaaorganisaation sekä luottamusmies Heikki Qvickin innostus ja sitoutuminen sekä kaikkien mukana olleiden toimijoiden halu kehittää työelämän käytäntöjä”, Mettälä jatkaa.

Skanskan 2+1-malli yhdistää ammatillisen koulutuksen ja työssä oppimisen. Oppilas suorittaa kaikki teoreettiset opinnot kahden ensimmäisen vuoden aikana ja työskentelee rakennustyömaalla harjoittelussa ja kesätöissä. Kolmantena vuonna hän aloittaa oppisopimuskoulutuksen työmaalla.

Työelämäpalkinnon myöntää Työelämäpalkinnon rahasto ja palkinnon suojelijana toimii tasavallan presidentti. Työelämäpalkinnon rahaston ovat perustaneet sosiaali- ja terveysministeriö ja Sitra. Työsuojelurahasto osallistuu palkittavien valintaan. Palkinto on myönnetty tätä ennen neljä kertaa.

Lisätietoja:

Työelämäpalkinto: www.tyoelamapalkinto.fi ja www.stm.fi

Skanska Oy, henkilöstöjohtaja Kirsi Mettälä, puh. 040 504 4855, kirsi.mettala[at]skanska.fi

Skanska Oy, markkinointi- ja viestintäjohtaja Cristina Rinnetie-Uski, puh. 040 5019816, cristina.rinnetie-uski[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2016 oli noin 946 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 018.