c

Skanskan projektinjohtokoulutukselle FISE-hyväksyntä

Lehdistötiedotteet 28.3.2017 7.00 CET

Skanskan järjestämälle projektipäällikön koulutusohjelmalle on myönnetty rakennusalalla yleisesti tunnustettu FISE-hyväksyntä. Kyseessä on yksi ensimmäisistä yrityksen sisäisistä koulutuksista Suomessa, joka on saavuttanut FISE-hyväksynnän.

Valkea_Oulu_työmaa_AkiRask_2016_02 (10)_rajattu_OneSkanska

Hyväksyntä tarkoittaa, että Skanska PRO -koulutusohjelman suorittanut voi hakea projektipäällikön pätevyyttä.

Hyväksynnän myöntää FISE Oy, joka myöntää rakennus-, LVI- ja kiinteistöalan henkilöpätevyyksiä sekä ylläpitää pätevyysrekisteriä ja rakennusvirhepankkia.

”Skanska panostaa henkilöstönsä kouluttamiseen pitkäjänteisesti ja laajasti, ja haluamme viljellä jatkuvan oppimisen kulttuuria. Tarjoamme rakennustuotannon työnjohdolle sekä työntekijöille räätälöityjä koulutuskokonaisuuksia, kansainvälisiä ja paikallisia johtamis- ja esimieskoulutuksia sekä tiettyihin aiheisiin perehdyttäviä teemakoulutuksia. Olemme erittäin tyytyväisiä, että projektipäällikön koulutusohjelmamme antaa oikeuden hakea pätevyyttä, joka on ulkopuolisen, riippumattoman tahon myöntämä ja joka tunnustetaan alalla yleisesti”, sanoo Skanskan henkilöstöjohtaja Kirsi Mettälä.

Skanska PRO -ohjelma on ensisijaisesti tarkoitettu työ- ja projektipäälliköille, tulosyksikön vetäjille ja kokeneille vastaaville työnjohtajille. Koulutus kuitenkin soveltuu kaikille rakennustuotannon tehtävissä työskenteleville.

”Ohjelman kautta osallistujille muodostuu vahva projektijohtamisen ammattiosaaminen. Koulutus takaa projektiemme johtamisesta vastaavien henkilöiden osaamistason sekä varmistaa asiakkaidemme edellyttämän laatu- ja palvelutason läpi toteutettavan projektin”, Mettälä jatkaa.

Ohjelmassa myös varmistetaan, että osallistujat osaavat käyttää ajantasaisia työkaluja ja menetelmiä, tuntevat aiheeseen liittyvän lainsäädännön ja hallitsevat ihmisten johtamisen menetelmät ja keinot.

Skanska PRO -koulutusohjelma sisältää ennakko- ja jälkitehtäviä, itsenäistä opiskelua Skanskan verkko-oppimisympäristössä, vuorovaikutteisia luentoja, tehtäviä ja välitenttejä. Koulutuksen päätteeksi suoritetaan lopputentti.

Skanska PRO -koulutusohjelman yhteistyökumppaneina toimivat Aalto University Executive Education, Aalto yliopiston kauppakorkeakoulu, Trainer’s House Oy, Lexmentor Oy, Devexit Oy ja Innodea Oy.

Lisätietoja:

Skanska Oy, henkilöstöjohtaja Kirsi Mettälä, puh. 040 504 4855, kirsi.mettala[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2016 oli noin 946 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 018.