c

Skanska rakentaa LähiTapiolalle 63-asuntoisen kerrostalon Jyväskylän Kankaalle

Lehdistötiedotteet 17.3.2017 13.40 CET

Skanska ja LähiTapiola Asuntosijoitus Suomi Ky ovat allekirjoittaneet esisopimuksen uuden vuokrakerrostalon rakentamisesta Jyväskylän Kankaalle. Rakennustyöt aloitetaan elokuussa 2017, ja kerrostalo valmistuu kesän 2018 lopulla.

Kankaan Piippurantaan, Tourujoen, vanhan piipun ja piipputorin läheisyyteen rakennettava As. Oy Jyväskylän Paperitehtaankatu 12 on vapaarahoitteinen vuokratalo, johon tulee yhteensä 63 asuntoa. Rakennus on seitsemänkerroksinen, ja asuntojen keskipinta-ala on 36 neliömetriä. Lisäksi taloon rakennetaan kellarikerros, johon tulee muun muassa yhteissauna.

”Kankaan asuntohanke on erinomainen esimerkki asuntokohteesta, jossa yhdistyy viihtyisä asuminen ja loistava sijainti. Rakennettavan kerrostalokohteen asunnot ovat tehokkaita ja hyvin varusteltuja asuntoja, jolla vastataan pieniin asuntoihin kohdistuvaan kysyntään. Kankaan alue on mielestämme uniikki alue ja haluamme ehdottomasti olla mukana alueen kehityksessä”, kertoo salkunhoitaja Vesa Viita LähiTapiolasta.

”Kankaan rakentaminen on lähtenyt kokonaisuudessaan vauhdikkaasti liikkeelle ja etenee jopa ennakoitua nopeammin. Seuraavaksi käynnistyy Kankaan vanhan paperitehtaan ympärille kiertyvien sydänkortteleiden uudisrakennusvaiheen asemakaavoitus. Kaavan pohjana toimii arkkitehtuurikilpailun voittanut kaavarunkosuunnitelma ”Kankaan kaupunkipuutarhat”, jonka on laatinut suomalais-tanskalainen arkkitehtitoimisto Schauman & Nordgren Architect Oy / ApS”, kertoo hankekehityspäällikkö Noora Sokero Skanskasta.

Kankaan alueen kehittäminen monipuoliseksi asumisen, työpaikkojen, palvelujen ja virkistyksen alueeksi on lähivuosien merkittävin kaupunkikehityshanke Jyväskylän keskusta-alueella. Kankaan alueella on käytössä prosenttikulttuurin periaate. Se tarkoittaa, että taiteeseen ja kulttuuritapahtumiin varataan noin 1 % tonttien myyntihinnasta, maankäyttömaksuista ja kiinteistöjen rakennuskustannuksista.

Kankaalle sijoittuu vuoteen 2040 mennessä 5 000 asukasta ja 2 100 työpaikkaa. Ensimmäiset asukkaat muuttivat alueelle tammikuussa Skanskan rakentamaan As. Oy Jyväskylän Rainaan. Lisäksi Skanskalla on parhaillaan rakenteilla Kankaalle As. Oy Jyväskylän Tampuuri, joka valmistuu tammikuussa 2018.

Skanska rakentaa parhaillaan Jyväskylään myös kehittämäänsä Kauppakeskus Seppää. Sijoittajina kauppakeskushankkeessa on LähiTapiola-ryhmän yhtiöitä. Kauppakeskuksen ensimmäisen vaiheen XXL:n myymälätilat luovutettiin 15.3.2017, ja tilat avataan myöhemmin keväällä. Kauppakeskus on kokonaisuudessaan valmis syksyllä 2017. Lisäksi Skanska on rakentanut LähiTapiolalle useita asuntokohteita eri puolille pääkaupunkiseutua viime vuosien aikana.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, tulosyksikön johtaja Jorma Mustakangas, p. 0400 672 617, jorma.mustakangas[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

LähiTapiola Kiinteistövarainhoito Oy, salkunhoitaja Vesa Viita, puh. 040 777 6361, vesa.viita[at]lahitapiola.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2016 oli noin 946 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 018.