c

Skanska on myynyt Vantaan Aviapoliksen Aviabulevardi I -toimistotalon

Lehdistötiedotteet 1.3.2017 9.00 CET

Skanska Commercial Development Finland Oy on sopinut Vantaan Aviapoliksessa sijaitsevan Aviabulevardi I -toimistotalon myynnistä Niam AB:lle. Sopimuskokonaisuuden arvo on 36 miljoonaa euroa, josta Skanskan osuus on noin 31 miljoonaa euroa.

Aviabulevardi I on täyteen vuokrattu.

Maaliskuussa 2016 valmistunut Aviabulevardi I on Aviapolis-aseman yhteyteen valmistuvan uuden kaupunkikorttelin ensimmäinen rakennus. Rakennuksen kaikki tilat on vuokrattu. Toimistotalon naapuriin valmistui Clarion Helsinki Airport -hotelli lokakuussa 2016.

”Sekä vuokralaisia että sijoittajia kiinnostaa huippusijainti Kehäradan Aviapolis-aseman päällä muutaman minuutin matkan päässä lentoasemalta. Lisäksi modernit, toimivat ja energiatehokkaat tilat houkuttelevat. Suunnitelmat seuraavan hankkeen osalta etenevät hyvää vauhtia”, sanoo Skanskan toimitilaprojektikehityksestä vastaavan Skanska CDF Oy:n operatiivinen johtaja Antti Nousiainen.

Aviabulevardi I:ssä on noin 9 000 neliömetriä modernia toimistotilaa. Tilat on suunniteltu LEED®-ympäristösertifikaatin uusimman version tiukentuneet vaatimukset huomioiden. Käyttäjille tämä näkyy kustannussäästöinä muun muassa erinomaisen sisäilmanlaadun, energiatehokkuuden, yleisen viihtyvyyden sekä tehokkaan tilasuunnittelun ansiosta.

“Uskomme vahvasti Aviapoliksen uuteen alueeseen. Nykyaikaisten toimistotilojen sekä lentokentän ja juna-aseman läheisyyden yhdistelmä tarjoaa vuokralaisille hyvän paketin. Pidämme Helsingin toimistomarkkinoita houkuttelevina ja jatkuvasti kehittyvinä”, sanoo Niamin toimitusjohtaja Johan Bergman.

Aviabulevardi I:n vuokralaisia ovat muun muassa Solteq, Regus, Trimico, LEO Pharma, Arval, HTJ ja Reima.

Aviapolis on pääkaupunkiseudun nopeimmin kasvava yrityskeskittymä. Aviapoliksen aseman ympäristöön on suunnitteilla asuntoja noin 2 000 ihmiselle. Työpaikkoja alueelle syntyy arviolta noin 15 000. Aviapoliksen arvioidaan olevan kokonaisuudessaan valmis 10−15 vuoden kuluttua.

Skanskan Pohjoismainen toimitilaprojektikehitysyksikkö on tähän mennessä toteuttanut neljä toimistoprojektia Suomessa. Parhaillaan käynnissä on K6-toimistotalon rakentaminen ja tilojen vuokraus Helsinkiin Lintulahteen Sörnäisten rantatien kupeeseen.

Lisätietoja:

Skanska CDF Oy, operatiivinen johtaja Antti Nousiainen, puh. 040 746 7584, antti.nousiainen[at] skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanska CDF Oy on osa Skanskan pohjoismaista toimitilaprojektikehitysyksikköä Skanska Commercial Development Nordicia. Se toimii aloitteentekijänä ja sijoittajana toimistojen projektikehityshankkeissa. Toiminta keskittyy Ruotsissa kolmelle suurkaupunkialueelle, Tanskassa Kööpenhaminan alueelle, Norjassa Oslon alueelle ja Suomessa Helsingin seudulle.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2016 oli noin 946 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 018.