c

Skanska tuo 26 BoKlok-kotia Helsingin Siltamäkeen

Lehdistötiedotteet 27.2.2017 10.10 CET

Helsingin ensimmäiset BoKlok-omistuskodit rakennetaan osoitteeseen Siltakylänkuja 5 ja 7.

Havainnekuva Helsingin Siltamäkeen tulevasta BoKlok Peikonpuistosta

BoKlok edustaa pienimittakaavaista kaupunkirakentamista. As. Oy Helsingin Peikonpuistoon rakennetaan neljä kaksikerroksista pienkerrostaloa, joissa on yhteensä 26 BoKlok-kotia. Peikonpuistoon tulee 10 kaksiota, 10 kolmiota ja 6 neljän huoneen kotia.

Siltamäki on Suutarilassa Koillis-Helsingissä, Keravanjoen rannalla, Vantaan rajalla. Sen lähialueita ovat Helsingin puolella Töyrynummi ja Tapulikaupunki sekä Vantaan puolella Tammisto.

”BoKlokin ydinajatus on yhdistää kohtuulliset asumiskustannukset ja hyvin mietityt tilaratkaisut. Pihapiirissä sijaitseva taloyhtiön yhteinen pihasauna sekä mahdollisuus pihaviljelyyn ovat BoKlok-asumisen ominaisuuksia. 44,5 m² kaksion Helsingin Peikonpuistosta saa edullisimmillaan velattomaan hintaan 164 000 euroa”, kertoo BoKlokin Suomen maajohtaja Susanna Sucksdorff.

”BoKlokissa kohtuuhintaisen omistusasumisen eteen tehdään kaikki mahdollinen. Esimerkki tästä on myös yhteistyömme S-Pankin kanssa. S-Pankki tarjoaa Helsingin Peikonpuistosta kodin ostaville asiakkaillemme uudenlaista pidempää asuntolainaa, joka joustaa elämäntilanteiden mukaan”, kertoo Sucksdorff.

Pitkä laina-aika mahdollistaa pienemmät kuukausittaiset asumiskustannukset. Lainasopimus joustaa eri elämäntilanteissa, sillä lainan takaisinmaksun kuukausierän suuruutta voi muuttaa laina-aikana joustavasti. Lainan alkuun on lisäksi mahdollista saada 2–5 vuoden lyhennysvapaa. Lainasopimus solmitaan S-Pankin ja asunnon ostajan välillä.

"Yhteistyö S-Pankin kanssa antaa asiakkaillemme yhden vaihtoehdon lisää asuntokaupan rahoittamiseen. Skanska pystyy yrityksenä tarjoamaan ostajille edulliset maksuehdot rakennusaikana, ja S-Pankin joustava ja asiakkaan arjen tarpeisiin perustuva asuntolainamalli auttaa pitämään kuukausikulut fiksuina myös muuton jälkeen”, sanoo BoKlokin Suomen maajohtaja Susanna Sucksdorff.

Peikonpuiston BoKlok-koteihin voi ilmoittautua ennakkovaraajaksi 9.3.2017 asti verkossa osoitteessa www.skanska.fi/peikonpuisto.  Ennakkovarausajan päätyttyä Peikonpuiston kotien varausjärjestys arvotaan Vantaan IKEA-tavaratalossa sunnuntaina 12.3. klo 14.00. Silloin ennakkovaraajat pääsevät vuoronumerojärjestyksessä varaamaan haluamansa asunnon.

BoKlok-konseptin ovat kehittäneet yhteistyössä Skanska ja IKEA 1990-luvun puolivälissä. Konsepti yhdistää hyvät lähipalvelut, kohtuulliset asumiskustannukset ja hyvin mietityt tilaratkaisut. Suomessa BoKlok-konseptiin kuuluu se, että taloyhtiön pihapiirissä on yhteinen sauna sekä mahdollisuus viljelyyn. Ensimmäiset BoKlok-kodit rakennettiin Etelä-Ruotsiin vuonna 1997, ja tähän mennessä Ruotsissa on jo yli 8 000 BoKlok-kotia.

Lisätietoja:

BoKlok, Suomen maajohtaja Susanna Sucksdorff, puh. 050 576 7700, susanna.sucksdorff[at]boklok.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070,

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2015 oli noin 821 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 095.