c

Skanska rakentaa Helsingin asuntotuotantotoimisto ATT:lle 81 asuntoa Kruunuvuorenrantaan

Lehdistötiedotteet 23.2.2017 14.15 CET

Helsingin asuntotuotantotoimisto ja Skanska ovat allekirjoittaneet sopimuksen kerrostalon rakentamisesta Kruunuvuorenrantaan Gunillankallion alueelle. Talossa on yhteensä 81 Helsingin kaupungin vuokra-asuntoa. Rakentaminen käynnistyy maaliskuussa 2017 ja asunnot valmistuvat joulukuussa 2018.

Helsingin Kruunuvuorenrannasta valmistuu 2020-luvun puolivälin jälkeen 12 500 asukkaan kaupunginosa, joka tarjoaa upeat näkymät merelle, kuusi kilometriä rantaviivaa, kartanopuistoja ja saaristoluontoa. Kruunurannasta tulee valon kaupunginosa, jossa valaistuksen kokonaisratkaisuilla luodaan alueelle yhtenäinen pimeän ajan maisemataideteos.

Osoitteeseen Gunillantie 16 rakennettavassa ATT:n kohteessa, Heka Laajasalo Gunillantie 16:ssa, valotaide näkyy kullanhohtoisiksi valaistavissa julkisivun reliefeissä, sisäänkäyntien sisäänvedoissa ja ilmanvaihtokonehuoneen ulkopinnoissa. Kultasuoni-nimisen teoksen idea on syntynyt sanonnasta ”oma koti kullan kallis”.

Kohteen 81 asunnon koot vaihtelevat aina tilavasta yksiöstä 4–5 huoneen perheasuntoon. Asuntojen keskipinta-ala on 56,3 neliömetriä. Kaikissa asunnoissa on lasitettu parveke. Pihan puolelle alimpiin kerroksiin tulee kaksi saunaosastoa ja pesula. Rakennuksen länsipuolelle muodostuu kolme eriluonteista pihaa: yläpiha on pääosin luonnontilaan jätettävää avokalliota, keskipihalla on leikki- ja oleskelualue ja alapihalla jätteiden syöttöpisteet ja toinen leikkialue. Talon arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto Tiuri & Lommi Oy.

ATT rakennuttaa Kruunuvuorenrannan eri alueille useita erilaisia asuntokohteita. Skanska on rakentanut tähän mennessä ATT:lle Kruunuvuorenrantaan 170 asuntoa Koirasaarentie 32:een ja Gunillantie 23:een. Vuoden 2016 lopulla valmistuneista asunnoista valtaosa on asumisoikeusasuntoja, loput hitas-asuntoja. Lisäksi Skanska on toteuttanut ATT:lle Heka Laajasalo Koirasaarentie 36 -nimisen asuntokohteen, jonka 63 asuntoa valmistui syksyllä 2016. Skanska kehittää myös omia asuntokohteitaan alueella, jonka kaavoitusprosessi on parhaillaan käynnissä.

Tällä hetkellä Skanskalla on urakoitavana ATT:lle yli 900 asuntoa eri puolille Helsinkiä. Kaiken kaikkiaan Skanska on toteuttanut ATT:lle noin 6 000 asuntoa aina vuodesta 1994 lähtien. Kaikki nämä asunnot ovat ARA:n rahoittamia kohtuuhintaisia koteja. Kohteiden urakoitsijaksi Skanska on valikoitunut urakkakilpailujen perusteella.

Lisätietoja:

Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto ATT, projektipäällikkö Kristiina Ikävalko, puh.09-31032363, kristiina.ikavalko[at]att.hel.fi

Skanska Talonrakennus Oy, rakennuspäällikkö Jussi Kiiskilä, puh. 0400 864 123, jussi.kiiskila[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2016 oli noin 946 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 018.


Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto ATT tuottaa korkeatasoisia vuokra-, omistus- ja asumisoikeusasuntoja. Asuntotuotantotoimisto on Helsingin kaupungin organisaatio, jonka tehtävänä on vastata kaupungin oman asuntotuotannon rakennuttamisesta kaupungin tavoitteiden mukaisesti.