c

Schauman & Nordgren Architects voitti Jyväskylän Kankaan sydänkortteleiden arkkitehtikilpailun

Lehdistötiedotteet 10.2.2017 14.30 CET

Jyväskylän Kankaan sydänkortteleiden yleisen arkkitehtuurikilpailun on voittanut suomalais-tanskalainen arkkitehtitoimisto Schauman & Nordgren Architects Oy / ApS työllään ”Kankaan kaupunkipuutarhat”.

Perspektiivikuva Kankaan kaupunkipuutarhat -kilpailuehdotuksesta

Kilpailun järjestivät Jyväskylän kaupunki ja Jyväskylän Kankaan kehitys Oy, jonka osakkaita ovat Skanska Talonrakennus Oy, YIT Rakennus Oy ja Jyväs-Parkki Oy.

Arkkitehtikilpailun tavoitteena oli löytää korkeatasoinen kaavarunkosuunnitelma viihtyisälle työpaikka-, asuin- ja opiskelualueelle. Kaavarunkosuunnitelma toimii Kankaan sydänkortteleiden itäosan uudisrakennusvaiheen asemakaavoituksen ja toteutuksen pohjana. Suunnitelmassa piti huomioida maakunnallisesti arvokas kulttuurihistoriallinen teollisuusympäristö ja muodostaa kaupunkikuvallisesti laadukas keskusta Kankaan alueelle.

Kilpailun voittanut työ vastasi järjestäjien odotuksia ja oli yksi kilpailun vaikuttavimmista ehdotuksista. Siinä sopivasti ärsyttävä ja omaleimaisen kiinnostava rakennusten arkkitehtuuri maustaa tasapainoisen harkittua kaupunkirakennetta ja luo kiinnostavan sekä kehittämiskelpoisen lähtökohdan jatkosuunnittelulle.

”Kilpailun tuomarina kiinnitin huomiota ehdotusten toteuttamiskelpoisuuteen, laadukkaaseen arkkitehtuuriin ja omaperäiseen kaupunkikuvaan sekä siihen, millaisessa ympäristössä tulevaisuuden Kankaan alueen asukas viihtyisi ja miten alue rakentuisi kestävän kehityksen tavoitteiden mukaisesti tulevaisuudessa. Kilpailun voittanut työ edusti näitä arvoja”, kertoo Skanskan kaavakehitysjohtaja Hille Kaukonen.

”Kankaan alueen kehittämisen edellytyksenä on toteuttamiskelpoiset aikaa kestävät ratkaisut, jotka mahdollistavat kohtuuhintaisen asumisen ja houkuttelevan asuinalueen. Nämä tavoitteet eivät ole ristiriidassa vaan saavutettavissa hyvällä suunnittelulla”, sanoo yksikönjohtaja Jorma Mustakangas Skanskasta.

Kankaan alueen kehittäminen monipuoliseksi asumisen, työpaikkojen, palvelujen ja virkistyksen alueeksi on lähivuosien merkittävin kaupunkikehityshanke Jyväskylän keskusta-alueella. Kankaalle sijoittuu noin 5 000 asukasta ja 2 100 työpaikkaa vuoteen 2040 mennessä.

Kankaan alueen rakentaminen on lähtenyt vauhdilla käyntiin. Ensimmäiset asukkaat muuttivat alueelle tammikuussa 2017, kun Skanskan rakentama As. Oy Jyväskylän Raina valmistui. Seuraava Skanskan asuinkerrostalo As. Oy Jyväskylän Tampuuri valmistuu tammikuussa 2018.

Lisätietoja: 

Skanska Kodit, Kaavakehitysjohtaja Hille Kaukonen, puh. 040 178 7528, hille.kaukonen[at]skanska.fi

Skanska Talonrakennus Oy, yksikönjohtaja Jorma Mustakangas, puh. 0400 672 617, jorma.mustakangas[at]skanska.fi

Skanska Oy, markkinointi- ja viestintäjohtaja Cristina Rinnetie-Uski, puh. 040 5019816, cristina.rinnetie-uski[at]skanska.fi