c

Helsingin ATT valitsi Skanskan Myllypuroon rakentaman Heka Ryynimyllynkatu 2:n vuoden työmaaksi

Lehdistötiedotteet 3.2.2017 9.40 CET

Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto ATT on valinnut Skanskan Helsingin Myllypuroon rakentaman Helsingin kaupungin asunnot Oy Ryynimyllynkatu 2:n vuoden 2016 työmaakseen.

Skanskan Heka Ryynimyllynkatu 2 valittu ATT:n vuoden 2016 työmaaksi

Vuoden työmaa -arvioinnissaan ATT huomioi työmaiden turvallisuustasoa, henkilöstön perehdyttämistä, harmaan talouden torjuntaa, sopimuksen mukaisen laadunvarmistuksen noudattamista, sen todentamista ja dokumentointia, työmaa-aikataulun hallintaa sekä kohteen valmiutta ja viimeistelytasoa vastaanottohetkellä. Vuoden 2016 aikana auditoitiin yhdeksän valmistunutta uudisrakennuskohdetta ja kolme peruskorjauskohdetta, joiden joukosta Heka Ryynimyllynkatu 2 valikoitui voittajaksi.

”Heka Ryynimyllynkatu 2:n työmaalla kaikki palkinnonjakoperusteina mainitut tehtävät oli hyvin hoidettu ja kohde oli vastaanotettaessa valmis ja hyvin viimeistelty. Myös kohteen asuntosuunnittelu oli onnistunut”, kertoo rakennuttamisjohtaja Risto Mykkänen ATT:sta.

”Työmaalla näkyi koko rakentamisen ajan niin toimintajärjestelmämme tarkka noudattaminen kuin yrityksemme vahva arvopohjakin. Suunnitelmallinen toiminta laadunvarmistuksen, aikataulujen pitävyyden ja työturvallisuuden suhteen ovat meille erittäin tärkeitä”, kertoo työpäällikkö Mikko Vaittinen Skanskasta.

Kahdeksasta 1–2-kerroksisesta rivitalosta koostuvan Heka Ryynimyllynkatu 2:n rakennustyöt alkoivat tammikuussa 2015 ja talo valmistui toukokuussa 2016. Taloyhtiössä on yhteensä 33 vuokra-asuntoa, joista suurin osa on kolmioita.

Heka Ryynimyllynkatu 2 on osa Myllypuron puinen kaupunkikylä -kokonaisuutta. Alueelle kohoaa tiivis, kylämäinen kaupunginosa puutaloista, jotka huokuvat entisaikojen tunnelmaa, mutta ovat samalla modernin ja korkeatasoisen puurakentamisen taidonnäytteitä.

”Aluerakentaminen on haastavaa työmaan näkökulmasta, sillä siinä on sovitettava tarkasti yhteen aluesuunnittelu ja logistiikka koko perustus- ja runkovaiheen ajan. Rakennusjärjestyksessä sekä kohteiden rytmityksessä onnistuttiin hyvin. Puurakentaminen vaatii tekijöiltään erityistä osaamista ja tarkkuutta. Kiitos tästä palkinnosta kuuluukin siis koko työmaatiimille”, sanoo kohteen vastaavana työnjohtajana toiminut Tero Voutilainen Skanskasta.

Skanska on ollut mukana Puu-Myllypuron rakentamisessa vuodesta 2010 lähtien. Vuoden 2016 loppuun mennessä Skanska on rakentanut Puu-Myllypuroon yhteensä 217 asuntoa kuuteen eri taloyhtiöön. Myös jatkoa seuraa, ja parhaillaan Skanskalla on käynnissä kahden taloyhtiön, As. Oy Helsingin Myllypihan ja Haso Valssimyllyn, suunnittelutyöt. Kohteiden rakentaminen aloitetaan syksyllä 2017.

Puu-Myllypuron lisäksi Skanska on rakentanut ATT:lle useita muitakin kohteita niin uudistuvaan Myllypuroon kuin muuallekin Helsinkiin. Tällä hetkellä Skanskalla on urakoitavana ATT:lle yli 900 asuntoa eri puolille Helsinkiä. Kaiken kaikkiaan Skanska on toteuttanut ATT:lle noin 6000 asuntoa aina vuodesta 1994 lähtien. Kaikki nämä asunnot ovat pääkaupunkiseudulla kipeästi kaivattuja kohtuuhintaisia koteja. Kohteiden urakoitsijaksi Skanska on valikoitunut urakkakilpailujen perusteella.

Lisätietoja: 

Skanska Talonrakennus Oy, vastaava työnjohtaja Tero Voutilainen, puh. 0400 853 295, tero.voutilainen[at]skanska.fi

Skanska Talonrakennus Oy, työpäällikkö Mikko Vaittinen, puh. 0400 781 244, mikko.vaittinen[at]skanska.fi

Skanska Oy, markkinointi- ja viestintäjohtaja Cristina Rinnetie-Uski, puh. 040 5019816, cristina.rinnetie-uski[at]skanska.fi

Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto ATT, rakennuttamisjohtaja Risto Mykkänen, puh. 050 362 2074, risto.mykkanen[at]att.hel.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2015 oli noin 821 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 095. 

Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto ATT tuottaa korkeatasoisia vuokra-, omistus- ja asumisoikeusasuntoja. Asuntotuotantotoimisto on Helsingin kaupungin organisaatio, jonka tehtävänä on vastata kaupungin oman asuntotuotannon rakennuttamisesta kaupungin tavoitteiden mukaisesti. www.att.hel.fi