c

Skanskan rakennustyöt Lappeenrannan keskustakorttelissa hyvässä vauhdissa. Uusi asuinkortteli tarjoaa asumiseen vaihtoehtoja

Lehdistötiedotteet 1.2.2017 7.00 CET

Asumisen tarpeet vaihtelevat, mutta kiinnostus hyvätasoiseen keskusta-asumiseen palvelujen äärellä näyttää viime vuosina vakiintuneen.

”Uudet asunnot keskustan palvelujen ääressä kiinnostavat ja se näkyy myös Lappeenrannassa. Asunnon ominaisuuksien ohella tärkeitä valintakriteerejä ovat asunnon sijainti, liikenneyhteydet ja palvelujen saatavuus. Asumismuoto voi olla omistus- tai vuokra-asunto ja tämäkin voi vaihdella eri aikoina”, sanoo Skanska Kotien myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma.

Skanska rakentaa parhaillaan Lappeenrannan ydinkeskustaan Snellmaninkadulle, Kauppatorin kulmalle, uutta asumiskokonaisuutta, johon tulee sekä omistus- että vuokra-asumista. Kahdeksankerroksinen As. Oy Lappeenrannan Loiste on Skanska Kotien omistusasuntokohde, johon valmistuu yhteensä 37 laadukasta ja valoisaa kaupunkikotia. Toinen korttelin rakennuksista on nykyaikaista palveluasumista tarjoava Saga Care Finland Oy:n korkeatasoinen Saga-palvelutalo, johon valmistuu yhteensä 69 kotia ikääntyneille.

Rakennustyöt ovat edenneet aikataulun mukaisesti ja parhaillaan rakennuksen runko on kolmannen kerroksen tasalla. Korttelin ensimmäinen rakennus valmistuu syksyllä 2017, ja koko kortteli on valmis helmi–maaliskuussa 2018.

”Lappeenrannan keskusta kehittyy ja uudistuu. IsoKristiinan valmistuminen oli tärkeä piristysruiske, joka toi monipuoliset palvelut keskustan ytimeen. Keskusta-alueella on käynnissä tai käynnistymässä useiden korttelien kehityshankkeita. Skanskan hanke Kauppatorin laidalla luo osaltaan uutta keskustan ihmettä”, kertoo Lappeenrannan kaupunginarkkitehti Maarit Pimiä.

Skanska on kehittänyt korttelia Lappeenrannan kaupungin vuonna 2013 järjestämän konseptikilpailun ehdotuksen pohjalta. Palveluasumisen kumppaniksi valikoituivat Saga Care Finland Oy sekä kohteen omistava OP-Vuokratuotto. Korttelista tulee arkkitehtonisesti ilmeikäs kokonaisuus, jossa yhdistyvät modernit muodot ja vanhan rakennusperinteen kunnioittaminen. Korttelin sisälle tulee viihtyisä piha-alue asukkaiden yhteiseen käyttöön. Tontilta löytyy autoilijoille katos- ja avopaikkoja, jotka myydään erillisinä osakkeina.

”Uuden asunnon hankinta saattaa olla jonkin verran kalliimpaa kuin vanhan asunnon, mutta remonttien jälkeen vanhan asunnon todellinen hinta nousee usein samalle tasolle kuin uudessa asunnossa – ellei korkeammaksikin. Lisäksi uuden asunnon asumiskulut ovat tarkasti ennustettavia vuosiksi eteenpäin. Yllätyksiä ei tule”, muistuttaa Marja Kuosma.

Myös vuokramarkkinoilla maksukykyinen vuokralainen arvostaa laatua ja viihtyisyyttä. Raikas, valoisa asunto ja asuinympäristön muodostavat yhdessä hyvän kokonaisuuden. Plussaa ovat sijaintipaikan erityispiirteet, liikenneyhteydet ja palvelut.

”Saga-palvelutalossa jokaisella asukkaalla on oma avara ja kaunis asunto. Asukkaille on tarjolla neljä eritasoista palvelupakettia, joista he valitsevat yksilöllisen tarpeensa mukaisesti sopivimman vaihtoehdon. Talosta löytyvät monipuoliset palvelut kuten laadukas ravintola, kahvila, spa- ja saunaosasto sekä parturi-kampaamo. Lisäksi Saga-palvelutalossa järjestetään aktiivista kulttuuri- ja harrastustoimintaa, joka sisältyy palveluun”, kertoo Saga Care Finlandin asiakkuuspäällikkö Laura Isohanni.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, työpäällikkö Timo Markkanen, puh. 040 527 6767, timo.markkanen[at]skanska.fi

Skanska Kodit, myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma, puh. 040 844 8630 marja.kuosma[at]skanska.fi

Saga Care Finland, asiakkuuspäällikkö Laura Isohanni puh. 050 4134223, laura.isohanni[at]sagacare.fi Lisätietoa: www.sagacare.fi

Lappeenrannan kaupunki, kaupunginarkkitehti Maarit Pimiä, puh. 040 653 0745, maarit.pimia[at]lappeenranta.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2015 oli noin 821 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 095.