c

Kauppakeskus Sepän liiketiloista 85 % vuokrattu

Lehdistötiedotteet 27.1.2017 8.15 CET

Tulevana syksynä Jyväskylän Seppälään avattava Skanskan kehittämä ja rakentama Kauppakeskus Seppä on herättänyt runsaasti kiinnostusta niin liiketilojen vuokraajien kuin tulevien asiakkaidenkin keskuudessa. Nyt kun avaamiseen on aikaa reilu puoli vuotta, liiketiloista jo 85 % on vuokrattu.

Ilmakuva Kauppakeskus Sepän työmaalta tammikuulta

Sepän ravintola‐ ja kahvilamaailma Ravintolakatu tulee olemaan kauppakeskuksen ylpeydenaihe. Sepästä löytyy Keski‐Suomen kattavin valikoima ravintoloita ja kahviloita saman katon alla. Tarjolla on paikallisten makujen lisäksi esimerkiksi italialaista, itämaista ja meksikolaista ruokaa sekä useita viihtyisiä kahviloita. Asiakkaiden on mahdollista viettää ravintolamaailmassa pieni hengähdyshetki ostostenteon lomassa tai tulla varta vasten nauttimaan hyvästä ruuasta.

Sepän ravintola‐ ja kahvilamaailman vahvistuneita toimijoita ovat Ristorante Momento, Ravintola Taikuri, Pancho Villa, Tamarin, Ravintola Haiku, Piazza Cafe, Espresso House, Arnolds, Spice Ice, Jungle Juice Bar sekä Subway.

Uusimpia muodin ja erikoiskaupan toimijoita

Muodin ja erikoiskaupan puolella uusimpia tulokkaita ovat Halonen, Akateeminen Kirjakauppa ja Vallila. Muotitavaratalo Halosesta tulee Sepän kolmanneksi suurin vuokralainen noin 2 500 neliön myymälällään, joka sisältää naisten‐, miesten‐ ja lastenosaston sekä laajan jalkineosaston.

Veljekset Halonen Oy:n toimitusjohtaja Pekka Halonen uskoo Kauppakeskus Sepän menestykseen. ”Kauppakeskus elävöittää varmasti koko Jyväskylän talousaluetta. Uskon, että Seppään avattava myymälämme tukee myös Halosen keskustan toimintoja”, Halonen kertoo.

Korkeatasoisesta valikoimastaan ja asiakaspalvelustaan tunnettu Akateeminen Kirjakauppa palaa uudella myymälällään Jyväskylään 20 vuoden tauon jälkeen. Akateemisen Kirjakaupan vt. toimitusjohtaja Anne Kariniemi uskoo Sepän tarjoavan hyvät puitteet yrityksen toiminnalle: ”Kauppakeskus Seppä vastaa sijainniltaan, kehitysnäkymiltään sekä kokonaistarjonnaltaan edellytyksiämme kauppapaikalle”, Kariniemi sanoo.

Vallila on sisustus‐ ja tekstiilialan perheyritys, jonka tuotteet tunnetaan laadukkaasta suomalaisesta designistaan. Vallilan uuteen myymälään tulee kattava mallisto sisustuskankaista mattoihin ja pussilakanoihin, keittiön ja kylpyhuoneen tekstiileihin sekä pientuotteisiin. Uusi täyden palvelun Vallila‐myymälä vastaa sisustajan tarpeisiin ja haasteisiin. ”Olemme innoissamme Jyväskylän Sepän antamasta mahdollisuudesta palvella paikallisia asiakkaitamme entistä paremmin ja tuoda uudetkin tuotekategoriamme esille saman katon alle”, iloitsee Vallilan toimitusjohtaja Mathias Berner.

Kauppakeskuksen rakentaminen etenee hyvää vauhtia

”Kauppakeskuksen ulkokuori on saatu valmiiksi, ja tällä hetkellä vesikattotyöt ovat loppusuoralla. Sisätyövaiheet ovat käynnistyneet mm. lattia- ja väliseinätöillä. XXL:n osalla valmistaudutaan jo viimeistelytöihin”, kertoo yksikönjohtaja Jorma Mustakangas Skanskasta.

Kokonaisuudessaan Kauppakeskus Seppä vahvistaa koko Jyväskylän seudun kaupallista vetovoimaa ja tuo uusia asiakkaita, toimijoita ja työpaikkoja Jyväskylään. Sepän ensimmäinen osa avautuu keväällä 2017, kun XXL Sport aloittaa toimintansa. Koko kauppakeskuksen avajaisia juhlitaan syksyllä 2017. Seppä yhdessä jo toiminnassa olevan Prisman kanssa muodostavat Keski‐Suomen suurimman ja vetovoimaisimman kaupallisen keskittymän. Sijoittajina hankkeessa on LähiTapiola-ryhmän yhtiöitä.

Lisätietoja:

LähiTapiola Kiinteistövarainhoito, kiinteistöpäällikkö Jussi Roine, puh. 0400 680 116, jussi.roine[at]lahitapiola.fi

Skanska Talonrakennus Oy, yksikönjohtaja Jorma Mustakangas, puh. 0400 672 617, jorma.mustakangas[at]skanska.fi

Akateeminen Kirjakauppa, vt. toimitusjohtaja Anne Kariniemi, puh. 040 565 4517, anne.kariniemi[at]akateeminen.com

Veljekset Halonen Oy, toimitusjohtaja Pekka Halonen, puh. 050 5575 750, pekka.halonen[at]halonen.net

Vallila Interior, toimitusjohtaja Mathias Berner, puh. 050 3469 060, mathias.berner[at]vallilainterior.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2015 oli noin 821 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 095.