c

Skanskan Kotimyymälälle kunniamaininta Fennia Prize -muotoilukilpailussa

Lehdistötiedotteet 23.1.2017 8.00 CET

Skanskan Kotimyymälä-konsepti on palkittu kunniamaininnalla Fennia Prize -muotoilukilpailussa. Kotimyymälä tarjoaa viihtyisän ja kodinomaisen ympäristön, jossa asiakkaat voivat tutustua tulevan asuntonsa materiaali- ja kiintokalustevaihtoehtoihin asiantuntevien asiakasvastaavien avustuksella.

Matka uuteen kotiin alkaa Skanska Kotien Kotimyymälästä. Kodinomaiseksi suunnitellussa tilassa erilaiset sisustusmateriaalit ovat esillä siten, että asiakkaan on mahdollisimman helppo ja hauska suunnitella kodistaan mieleinen.

Fennia Prize -muotoilukilpailussa palkitaan yrityksiä ja organisaatioita muotoilun esimerkillisestä käytöstä niin tuotteiden kuin palveluiden, liiketoimintaprosessien tai konseptien suunnittelussa ja toteuttamisessa. Kilpailun järjestävät suomalaisen muotoilun promootio-organisaatio Design Forum Finland, Fennia-konserni, Elo ja Patentti- ja rekisterihallitus.

Skanska Kodit tutki asunnonostajan asiakaspolkua ja kehitti palvelukonseptin, jossa uuden asunnon materiaali- ja kiintokalustevaihtoehtoihin voi tutustua viihtyisässä ympäristössä ja asiantuntevien asiakasvastaavien avustuksella. Tarkkaan suunnitellut ratkaisut myymälän sisustuksessa takaavat yhtenäisen ilmeen ja palvelukokemuksen kaikkialla.

”Konsepti tukee asuntomyyjien ja asiakaspalvelun työtä sekä Skanskan brändiä luotettavana asuntorakentajana. Kotimyymälä on alallaan uudenlainen konsepti ja laajentaa Skanskan toimintaa rakentamisesta asiakaskokemukseen”, kertoo Design Forumin toimitusjohtaja Petteri Kolinen. Skanska on ensimmäinen rakennusliike, joka on palkittu Fennia Prize -kunniamaininnalla.

”Uuden asunnon ostaminen on todennäköisesti elämän suurin investointi. Vanhan asunnon ostaja näkee uuden kotinsa ostovaiheessa, mutta vasta rakennettavan asunnon ostajalla asia on toisin. Piirustuksista voi olla vaikea kuvitella tulevan kodin tunnelmaa. Kotimyymälässä uuden asunnon ostajat pääsevät tekemään materiaalivalinnat kotoisasti ruokapöydän äärellä, ja valmiiksi suunnitellut, useita vaihtoehtoja sisältävät Design-mallistot auttavat valinnoissa. Asiakkaat ovat olleet positiivisesti yllättyneitä astuessaan Kotimyymälöihimme eri puolella Suomea”, kertoo muotoilujohtaja Sari Anttonen Skanska Kodeista.

Kotimyymälään on rakennettu tunnelmaltaan erilaisia tiloja kaupantekoa, materiaalien ja varusteiden esittelyä sekä sisustusvalintojen tekemistä varten. Olennainen osa Kotimyymälää ovat Skanskan sisustusarkkitehtien kokoamat Design-mallistot, jotka sisältävät useita vaihtoehtoisia materiaalikokonaisuuksia ja helpottavat näin uuden kodin materiaalivalintoja.

”Kotimyymälä on tärkeä työkalu myös luottamuksen rakentamisessa. Se tukee myyntiä ja asiakaspalveluprosessia sekä mahdollistaa materiaalien ja varusteiden tyylikkään esillepanon ja Design-mallistojen hyödyntämisen. On hienoa saada tunnustusta rakentamisen lisäksi myös palvelumuotoilun saralta”, Anttonen sanoo.

Kotimyymälä-konsepti on osa Skanska Kotien kehittämää Matka uuteen kotiin -palvelukokemusta, jonka ansiosta asiakkaat saavat samanlaatuista palvelua paikkakunnasta ja kohteesta riippumatta. Konsepti on skaalautuva ja se on käytössä tällä hetkellä seitsemässä tilassa eri puolella Suomea. Sari Anttosen lisäksi Kotimyymälä-konseptin suunnittelutiimiin kuuluvat aiemmin kehitysjohtajana toiminut BoKlokin maajohtaja Susanna Sucksdorff ja sisustuskoordinaattori Sonja Lepistö Skanska Kodeista sekä myymäläkonseptisuunnittelija Ann-Catrin Friborg Reactor Retailista.

Lisätietoja: 

Skanska Kodit, muotoilujohtaja Sari Anttonen, puh. 040 503 6536, sari.anttonen[at]skanska.fi

Skanska Oy, markkinointi- ja viestintäjohtaja Cristina Rinnetie-Uski, puh. 040 5019816, cristina.rinnetie-uski[at]skanska.fi

Design Forum Finland, projektipäällikkö Laila Alanen, puh. 050 548 4114, laila.alanen[at]designforum.fi

 Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2015 oli noin 821 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 095.