c

Skanska ja Avara sopimukseen 97 asunnon rakentamisesta Tampereen Härmälänrantaan

Lehdistötiedotteet 5.1.2017 8.00 CET

Avaran hallinnoima Avara Asuinkiinteistörahasto I Ky on solminut Skanskan kanssa sopimuksen 97 vapaarahoitteisen asunnon rakennuttamisesta Tampereen Härmälänrantaan.

As. Oy Tampereen Tuiskunkatu 2:een kuuluu kaksi taloa, joihin tulee yhteensä 97 asuntoa.

Asunnot tulevat kahden talon yhtiöön As. Oy Tampereen Tuiskunkatu 2:een. Toisessa talossa on 5- ja 6-kerroksiset osat ja toinen on 5-kerroksinen. Talojen rakennustyöt ovat jo käynnissä, ja asunnot ovat muuttovalmiita maaliskuussa 2018.

”Hanke on Avaran asuinkiinteistörahaston ensimmäinen Tampereella. Suunnitelmissamme on toteuttaa vuokra-asuntoja kasvukeskuksiin, ja Tampere on voimakkaasti kehittyvänä kaupunkina mielenkiintoinen investointikohde jatkossakin”, sanoo Avara Oy:n toimitusjohtaja Mika Savolainen.  

Avara Asuinkiinteistörahasto on vapaarahoitteisiin vuokra-asuntokiinteistöihin sijoittava rahasto. Rahaston sijoitusten kokonaisarvo nousee noin 250 miljoonaan euroon. Rahaston investointi- ja sijaintistrategian mukaisesti vuokra-asunnot tulevat sijoittumaan Suomen kasvukeskuksiin.

”Tämä on jo 25. Skanskan Härmälänrantaan rakentama asuintalohanke. Iso projekti on tärkeä työllistäjä Skanskalle ja Tampereen seudulla muutoinkin. Härmälänranta on vuonna 2016 ollut suurimpia asuinrakentamisen keskittymiä Pirkanmaalla, ja alueen rakentaminen jatkuu samaan malliin tänä ja seuraavana vuonna”, kertoo yksikönjohtaja Toni Tuomola Skanskasta.

Tampereen Tuiskunkatu 2:n asukkaiden pysäköintipaikat sijaitsevat Skanskan aikaisemmin rakentamassa Tuiskun Pysäköinti -parkkitalossa.

Härmälänrannan asuinalue sijaitsee Tampereella Pyhäjärven etelärannalla Härmälän kaupunginosan naapurissa noin viiden kilometrin päässä Tampereen keskustasta. Härmälänranta kehittyy kaupunginosaksi, jossa on useita lähipalveluita sekä tamperelaisille että pirkkalalaisille. Kun Härmälänranta kokonaisuudessaan valmistuu, siellä on arviolta noin 4 500 asukasta. Alue on kooltaan 21 hehtaaria, ja sen valmistuttua siellä on asuntorakentamista kaikkiaan 200 000 kerrosneliömetriä ja toimitiloja 18 000 kerrosneliömetriä.

Lisätietoja:

Avara Oy, toimitusjohtaja Mika Savolainen, puh. 0400 986 526, mika.savolainen[at]avara.fi

Skanska Talonrakennus Oy, yksikönjohtaja Toni Tuomola, puh. 040 754 3045, toni.tuomola[at]skanska.fi

Skanska Talonrakennus Oy, yksikönjohtaja Kari Lindroos, puh. 0400 151 137, kari.lindroos[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Avara on vastuullinen asuinkiinteistösijoituksia johtava palveluyhtiö, jonka hallinnoitavana on noin miljardin euron arvoinen kiinteistöomaisuus. Avara vastaa noin 8 000 vuokra-asunnon hallinnoinnista ja toiminnan organisoinnista sekä kehittää ja luo uusia asumisen palveluita. Toiminnan painopiste on isoissa kasvukeskuksissa.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2015 oli noin 821 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 095.