c

Skanska palkitsi Lumonin turvallisimpana yhteistyökumppanina Keski-Suomessa

Lehdistötiedotteet 20.12.2016 12.50 CET

Lumon Suomi Oy on saanut Skanskan järjestämässä työturvallisuusseminaarissa Jyväskylässä turvallisimman yhteistyökumppanin palkinnon. Laajavuoren Rantasipissä seminaariin osallistui noin 150 rakennusalan ammattilaista.

Kuvassa vasemmalta yksikönjohtaja Jorma Mustakangas, keskellä Lumon Suomi Oy:n Tuotepäällikkö Niko Helin ja oikealla hankintainsinööri Kimmo Hänninen.

Skanska järjesti aliurakoitsijoilleen työturvallisuusseminaarin Keski-Suomessa jo yhdeksättä kertaa. Seminaareissa Skanska on kertonut yhteistyökumppaneilleen turvallisen työskentelyn merkityksestä rakentamisessa. Turvallisuutta on käsitelty vuosien varrella useasta näkökulmasta, niin turvallisen työn suunnittelun, suojaimien ja yksilön merkityksen kautta.

”Lumon on toiminut vastuullisesti ja esimerkillisesti työturvallisuusasioissa. Heillä on ollut myös huomattavaa oma-aloitteisuutta ja turvallisuutta edistäviä toimenpiteitä työmaalla”, kertoo Skanskan Keski-Suomen yksikönjohtaja Jorma Mustakangas palkinnon perusteluista.

”Palkinto on osoitus siitä, että Lumonilla työturvallisuusasiat ovat kunnossa ja olemme vastuullinen yhteistyökumppani. Kiinnitämme työturvallisuuteen huomiota päivittäin”, toteaa Lumon Suomi Oy:n turvallisuuspäällikkö Veikko Nissilä. ”On hienoa, että tavoitteemme turvallisessa työskentelyssä ovat samat Skanskalla ja Lumonilla: Haluamme, että jokainen työntekijä pääsee työpäivän jälkeen terveenä kotiin”, Nissilä jatkaa.

Skanskan työmailla tapaturmia sattuu ali- tai sivuhankkijayritysten henkilöstölle kolme kertaa niin usein kuin Skanskan omille työntekijöille. ”Turvallisuustyömme koskee tämän vuoksi kaikkia työmaillamme työskenteleviä. Aliurakoitsijamme pääsevät esimerkiksi suorittamaan Skanskan työturvallisuuskursseja verkossa, ja järjestämme työturvallisuusaiheisia koulutuksia ja tapahtumia, joihin aliurakoitsijat kutsutaan mukaan”, sanoo Mustakangas.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, yksikönjohtaja Jorma Mustakangas, puh. 0400 672 617, jorma.mustakangas[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2015 oli noin 821 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 095.