c

Skanskan BoKlok yhteistyöhön S-Pankin kanssa

Lehdistötiedotteet 19.12.2016 8.40 CET

Asuminen on suurimmalle osalle suomalaisista suurin menoerä. BoKlok ja S-Pankki ovat yhteistyössä paneutuneet etsimään ratkaisuja, joilla omistusasumiseen pääsee helposti kiinni, ja kuukausittaiset asumiskulut pysyvät kohtuullisina.

Bo Klok Helsingin Peikonpuisto

S-Pankki tarjoaa jatkossa erikseen valituissa uudiskohteissa asunnon ostajille uudenlaista asuntolainaa, jossa laina-ajaksi on mahdollista neuvotella jopa 45 vuotta. Ensimmäisenä lainaratkaisua tarjotaan Skanskan BoKlok-koteihin Keravalla.

BoKlok-asumisen ydinajatus on yhdistää kohtuulliset asumiskustannukset ja hyvin mietityt tilaratkaisut. BoKlokin yhteistyö S-Pankin kanssa sisältää rahoituspaketin seitsemän vuoden lyhennysvapaalla yhtiölainalla. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että asunnon ostaja maksaa pienimmillään asunnon velattomasta hinnasta vain 40 % ja jättää loput yhtiölainaksi, jonka pääoman kuukausittaisen lyhentämisen hän aloittaa vasta seitsemän vuoden kuluttua. Näin jää aikaa lyhentää omaa asuntolainaa alta pois. Halutessaan ostaja voi lyhentää yhtiölainaa kerran vuodessa myös ensimmäisten seitsemän vuoden aikana.

Kilpailukykyisen yhtiölainan lisäksi S-Pankki tarjoaa BoKlok-kotien ostajille uudenlaista asuntolainaa, jossa laina-ajaksi on mahdollista neuvotella jopa 45 vuotta. Pitkä laina-aika mahdollistaa pienemmät kuukausittaiset asumiskustannukset. Lainasopimus joustaa eri elämäntilanteissa, sillä lainan takaisinmaksun kuukausierän suuruutta voi muuttaa laina-aikana joustavasti. Lainan alkuun on lisäksi mahdollista saada 2–5 vuoden lyhennysvapaa. Lainasopimus solmitaan S-Pankin ja asunnon ostajan välillä.

Uusi rahoituspaketti on tarjolla ensimmäisenä Sepänpihan BoKlok- kodeissa Keravalla. Sepänpihan kerrostaloasunnot ovat ennakkomarkkinoinnissa, ja kodit ovat muuttovalmiita vuoden 2017 lopussa.

"BoKlok-kodit on suunniteltu meille tavallisille ihmisille. Siksi on tärkeää, että edullisten asuinneliöiden lisäksi löytyy rahoitusratkaisuja, jotka mahdollistavat oman kodin oston mahdollisimman monelle. Yhteistyö S-Pankin kanssa antaa asiakkaillemme yhden vaihtoehdon lisää asuntokaupan rahoittamiseen. Skanska pystyy yrityksenä tarjoamaan ostajille edulliset maksuehdot rakennusaikana, ja S-Pankin joustava ja asiakkaan arjen tarpeisiin perustuva asuntolainamalli auttaa pitämään kuukausikulut fiksuina myös muuton jälkeen. Olemme todella tyytyväisiä tästä S-Pankin asiakkaillemme tarjoamasta mahdollisuudesta”, sanoo BoKlokin Suomen maajohtaja Susanna Sucksdorff.

Varsinkin ensimmäisen kodin ostaminen ajoittuu usein elämänvaiheeseen, jolloin menoja on muutenkin paljon. Tulotasokin tyypillisesti nousee vasta vuosien mittaan.

”Halusimme uudistaa rahoitusmalliamme, jotta se mahdollistaisi laadukkaan asumisen omistusasunnossa ilman, että asumisen kustannukset rajoittavat liikaa muuta elämää. Toki pitkällä laina-ajalla lainakustannukset kokonaisuutena kasvavat, mutta yhä useammin ihmiset haluavat elää tässä hetkessä sit kun -elämän sijaan”, S-Pankin kehityspäällikkö Päivi Huttunen kertoo.

Lisätietoja:

BoKlok, Suomen maajohtaja Susanna Sucksdorff, puh. 050 576 7700, susanna.sucksdorff[at]boklok.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

S-Pankki, Päivi Huttunen, kehityspäällikkö, antolainaus, puh. 045 152 0766 paivi.huttunen[at]s-pankki.fi

BoKlok-konseptin ovat kehittäneet yhteistyössä Skanska ja IKEA 1990-luvun puolivälissä. Konsepti yhdistää hyvät lähipalvelut, kohtuulliset asumiskustannukset ja hyvin mietityt tilaratkaisut. Suomessa BoKlok-konseptiin kuuluu se, että taloyhtiön pihapiirissä on yhteinen sauna sekä mahdollisuus viljelyyn. Ensimmäiset BoKlok-kodit rakennettiin Etelä-Ruotsiin vuonna 1997, ja tähän mennessä Ruotsissa on jo yli 8 000 BoKlok-kotia.