c

Skanska toteuttaa valtatie 21:n Kolari–Muonio-perusparannustyöt

Lehdistötiedotteet 7.12.2016 9.00 CET

Skanska Asfaltti Oy ja Liikennevirasto ovat allekirjoittaneet sopimuksen valtatie 21:n perusparannustöistä välillä Kolari–Muonio. Työt alkavat toukokuussa 2017 ja urakka on kokonaisuudessaan valmis elokuussa 2018.

Kuvassa vasemmalta Skanska Asfaltin toimitusjohtaja Jyrki Karinen, Liikenneviraston projektipäällikkö Keijo Heikkilä, Skanska Asfaltin työmaapäällikkö Hannu Ekonoja ja Skanska Asfaltin tuotantopäällikkö Vesa Räme.

Kolarin ja Muonion välisellä osuudella peruskorjaus sisältää tien leventämisen 7,5 metrin päällysteleveyteen 80 kilometrin matkalta sekä tien rakenteen parannustöitä. Peruskorjauksen tavoitteena on parantaa elinkeinoelämän kuljetusten varmuutta sekä liikenneturvallisuutta.

”Valtatie 21 on tärkeä elinkeinoelämän yhteys Norjaan. Se kuuluu myös Eurooppateiden verkkoon E8 Turusta Kilpisjärvelle. Nykyinen tie on raskaalle liikenteelle kapea ja näin ollen onnettomuusherkkä. Liikennemäärä välillä Kolari–Muonio on 500–1400 ajoneuvoa vuorokaudessa, josta raskaan liikenteen osuus on 26 prosenttia”, kertoo projektipäällikkö Keijo Heikkilä Liikennevirastosta.

”Skanska on ollut vahva toimija Lapin seudulla jo pitkään. Ajansaatossa syntynyt paikallistuntemuksemme sekä pitkäaikainen kokemuksemme Lapin olosuhteista tuovat lisäarvoa projektille ja takaavat parhaan mahdollisen lopputuloksen asiakkaallemme ja tienkäyttäjille. Olemme viime aikoina toteuttaneet useita samantyyppisiä levennys- ja rakenteenparantamishankkeita, kuten tänä vuonna Pohjois-Suomessa valmistuneen Mt 924:n välillä Simo–Alaniemi sekä Pohjois-Savon Vt 5:n välillä Leppävirta–Humaljoki”, kertoo tuotantopäällikkö Vesa Räme Skanska Asfaltista.

Valtatie 21 peruskorjaus välillä Kolari–Muonio on Vt 21 Kolari–Kilpisjärvi -tiehankkeen ensimmäinen urakkakohde. Liikennevirasto aloittaa muiden urakkakohteiden kilpailutukset vuosien 2016–2017 vaihteessa.

Lisätietoja:

Skanska Asfaltti Oy, tuotantopäällikkö Vesa Räme, puh. 0400 393 488, vesa.rame[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Liikennevirasto, projektipäällikkö Keijo Heikkilä, puh. 029 534 3582, keijo.heikkila[at]liikennevirasto.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2015 oli noin 821 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 095.