c

Skanska rakentaa Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto ATT:lle 101 asuntoa Jätkäsaareen

Lehdistötiedotteet 22.11.2016 13.25 CET

Skanska ja Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto ATT ovat sopineet uuden asuinkerrostalon, Asunto Oy Heka Jätkäsaari Hyväntoivonkatu 7:n rakentamisurakasta Helsingin Jätkäsaareen. Rakennustyöt alkavat marraskuussa 2016 ja talo valmistuu lokakuussa 2018. Heka Jätkäsaari Hyväntoivonkatu 7:ään rakennetaan yhteensä 101 vuokra-asuntoa, joiden keskipinta-ala on 52 neliömetriä.

Skanska rakentaa 101 asuntoa Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto ATT:lle Jätkäsaareen. Kuva: Arkkitehtitoimisto Jukka Turtiainen Oy

”Hyväntoivonkatu 7 muodostaa parhaillaan rakenteilla olevien As. Oy Heka Jätkäsaari Hampurinkuja 1:n ja As. Oy Helsingin Rion kanssa ison ja suojaisan korttelin, jonka keskelle tulee vehreä ja viihtyisä piha. Kaikki kolme taloa liitetään Jätkäsaaren jätteiden putkikeräysjärjestelmään, joka kuljettaa jätteet keräysasemalle maanalaista putkistoa pitkin. Näin ollen esimerkiksi perinteisiä jätesäiliöitä ei Jätkäsaaren asuntojen pihoihin tule. Tämä lisää entisestään alueen viihtyisyyttä ja asukkaiden asumismukavuutta”, kertoo työpäällikkö Risto Mäkinen Skanskasta.

”Skanska on vuosien varrella rakentanut Helsinkiin liki 5700 kohtuuhintaista asuntoa Helsingin asuntotuotantotoimisto ATT:lle. Haluamme olla mukana rakentamassa parempaa yhteiskuntaa ja kohtuuhintaisen asuntorakentamisen merkitys on tässä suuri. Osallistumme aktiivisesti urakkakilpailuihin ja tuomme näin osaamisemme yhteiskunnan käyttöön, jotta erityisesti pääkaupunkiseudulla saadaan lisää kovasti kaivattuja kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja”, sanoo aluejohtaja Ilpo Luhtala Skanskasta.

Skanskalla on työn alla Jätkäsaaressa kaikkiaan 588 asunnon rakennustyöt. Nyt käynnistyvän Hyväntoivonkatu 7:n lisäksi Skanska rakentaa ATT:lle parhaillaan neljää muuta hanketta Jätkäsaaressa. Lisäksi Skanska rakentaa Jätkäsaareen vuokrakerrostaloa HUS-Asunnoille sekä opiskelijataloa Helsingin seudun opiskelijasäätiö HOASille.

Jätkäsaaressa rakennetaan vilkkaasti ja alue kytkeytyy yhä tiiviimmin kantakaupunkiin. Sijainti ja kehittyvä palvelutarjonta houkuttelevat yhtä lailla perheitä, opiskelijoita kuin senioreitakin, ja alueen asunnoille on jatkuvasti runsaasti kysyntää.

 

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, aluejohtaja Ilpo Luhtala, puh. 040 572 1579, ilpo.luhtala[at]skanska.fi

Skanska Talonrakennus Oy, työpäällikkö Risto Mäkinen, puh. 040 551 7251, risto.makinen[at]skanska.fi

Skanska Oy, markkinointi- ja viestintäjohtaja Cristina Rinnetie-Uski, puh.040 5019816, cristina.rinnetie-uski[at]skanska.fi

Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto ATT, projektipäällikkö Anu Kairantaus, puh. 09 310 34491, anu.kairantaus[at]att.hel.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2014 oli noin 835 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 179.

Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto ATT tuottaa korkeatasoisia vuokra-, omistus- ja asumisoikeusasuntoja. Asuntotuotantotoimisto on Helsingin kaupungin organisaatio, jonka tehtävänä on vastata kaupungin oman asuntotuotannon rakennuttamisesta kaupungin tavoitteiden mukaisesti. www.att.hel.fi