c

Kauppakeskus Seppä on jo harjakorkeudessa

Lehdistötiedotteet 10.11.2016 11.00 CET

Jyväskylään Seppälän alueelle valmistuvan Kauppakeskus Sepän harjannostajaisia vietetään tänään 10.11. kutsuvieraiden ja työmaahenkilöstön voimin. Suomalainen kauppakeskusrakentaminen on kestävällä pohjalla, mistä Seppä on oiva näyte.

Kauppakeskus-Seppa-ilmakuva-2016-10-25_rajattu

”Erikoiskaupan siirtyminen kauppakeskuksiin on yleinen suunta Suomessa ja kauppakeskuksissa toimivat erikoismyymälät menestyvät keskimääräistä paremmin. Kauppakeskusten rooli on muuttumassa ostospaikasta yhä enemmän myös ajanviettopaikaksi, johon tullaan viihtymään ja viettämään aikaa perheen ja ystävien kanssa” toteaa Realprojektin Senior Advisor Matti Karlsson.

Nykyaikainen ja houkutteleva kauppakeskus

Yli 50 liikettä ja ravintolaa saman katon alle kokoava Kauppakeskus Seppä valmistuu vuonna 2017. Kauppakeskuksen ensimmäinen osa avautuu keväällä 2017, kun urheilu- ja vapaa-ajanliike XXL Sport avaa ovensa. Kokonaisuudessaan Sepän avajaisia vietetään syksyllä 2017.

Seppä nousee jo olemassa olevalle kauppapaikalle Seppälän Prisman viereen. Kauppakeskuksen yhteensä 24 000 m2 kokoiset tilat sijoittuvat kahteen tasoon. Sepän pysäköintihallissa on tilaa 600 autolle ja lisää parkkipaikkoja löytyy Prisman pysäköintihallista ja piha-alueelta.

”Kauppakeskus Sepän suunnittelun lähtökohdiksi Skanskassa asetettiin jo heti hankkeen kehitysvaiheessa asiakkaan helppo ja selkeä asioiminen. Tärkeinä tekijöinä ovat toimivat ja nykyaikaiset tilat, hyvä sijainti sekä kiinnostava liikevalikoima”, kertoo Skanskan projektijohtaja Kalle Jokela.

Sepällä on vaikutus myös suomalaiseen työhön, Seppä tuo tullessaan alueelle noin 500 uutta työpaikkaa.

Harjakorkeuden saavuttaneen kauppakeskus Sepän kehittäjänä ja rakentajana toimii Skanska Talonrakennus Oy ja kauppakeskuksen omistaa Lähitapiola. Yhteistyökumppaneina suunnittelussa ovat kiinteistökehitysyhtiö Realprojekti Oy ja arkkitehtitoimisto Innovarch Oy.

"Kaupunkikeskustojen välittömässä läheisyydessä sijaitsevat kauppakeskukset ovat asiakkaiden suosimia kauppa- ja viihtymispaikkoja, mikä yhdessä Jyvässeudun muun positiivisen imagon kanssa mahdollisti investointimme Seppälän voimakkaasti kehittyvälle alueelle. LähiTapiola Keski-Suomi yhdessä LähiTapiola ryhmän pääyhtiöiden kanssa on mukana investoimassa hankkeeseen ja samalla omalta osaltaan tukemassa paikallista kehitystä ja työllisyyttä", kertoo LähiTapiola Kiinteistövarainhoidon kiinteistöpäällikkö Jussi Roine.

Ekologisuus vahvasti mukana rakentamisessa

Ekologisuus on ollut vahvasti mukana kauppakeskuksen suunnittelussa. Rakentamisessa käytetään uusimpia energiatehokkaita ratkaisuja ja luonnonvaloa hyödynnetään kauppakeskuksen valonlähteenä suurien kattoikkunoiden kautta. Pysäköintihalliin tulee latauspisteitä sähköautoille ja 110 pyörän pyöräparkki.

”Rakentaminen on edennyt suunnitelmien mukaisesti ja työmaalla työskentelee tällä hetkellä noin 170 henkilöä, enimmillään yli 200 henkilöä. Aikataulun mukaan saadaan vesikatto-ja ulkoseinätyöt tehtyä ennen kovimpia pakkasia ja lumipyryjä. Tällä hetkellä käynnissä on lukuisia työvaiheita runkotöistä sisämaalauksiin ja maarakennustöistä asfaltointiin”, kertoo Skanskan yksikönjohtaja Jorma Mustakangas.

Mielenkiintoinen yhdistelmä tuttuja ja uusia brändejä

Suuri osa Kauppakeskus Sepän tiloista on jo vuokrattu. Uusina toimijoina Jyväskylän alueelle Seppään tulevat mm. urheilu- ja vapaa-ajanliike XXL Sport sekä kodintekniikkaa tarjoava Power. Muita vuokralaisia ovat mm. Toys”R”Us, H&M, Vero Moda, Kicks, Glitter ja Teknikmagasinet.

Kattavan myymälätarjonnan lisäksi kauppakeskukseen tulee ravintolamaailma, joka tarjoaa monipuolisesti paikallisia ja kansainvälisiä makuja. Ravintola- ja kahvilatarjontaa Sepässä edustavat mm. Ristorante Momento, Ravintola Taikuri, Tamarin, Pancho Villa sekä Spice Ice.

Lisätiedot:

  • Jussi Roine, LähiTapiola Kiinteistövarainhoito, puh. 0400 680 116, Contact
  • Kalle Jokela, Skanska, puh. 050 571 8688 , Contact
  • Jorma Mustakangas, Skanska, puh. 0400 672 617, Contact
  • Matti Karlsson, Realprojekti, puh. 0500 456 782, Contact

Jyväskylään Seppälän alueelle vuonna 2017 valmistuva kauppakeskus Seppä on moderni muodin ja erikoiskaupan keskus. Seppä yhdessä jo toiminnassa olevan Prisman kanssa muodostaa Keski-Suomen suurimman ja vetovoimaisimman kaupallisen keskittymän.