c

Naapuruston yhteiskäyttöauto on lähellä ja tuo säästöjä – hyviä kokemuksia Tampereen Härmälänrannassa

Lehdistötiedotteet 8.11.2016 14.00 CET

Härmälänrannan kaupunginosa sai syyskuussa oman yhteiskäyttöauton alueen kehittäjän Skanskan ja 24Rentin tarjoamana palveluna.

Skanska_Harmalanranta_ilmakuva_lowres

Yhteiskäyttöauto on hyvä esimerkki voimistuvasta jakamistalouden trendistä. Ihmisten suhtautuminen autoiluun on muuttunut, eikä henkilöautoa välttämättä haluta enää omistaa. Kaupunginosan oma yhteiskäyttöauto ajaa saman asian kuin omistusauto – huomattavasti halvemmalla.

”Yhteiskäyttöauto edistää vaivatonta, yhteisöllistä ja ekologista kaupunkielämää. Se lisää asukkaan liikkumisen valinnanvapautta ja täydentää Tampereen kaupungin uudistuvaa liikennejärjestelmää. Yhteiskäyttöauto on yksi esimerkki palvelusta, jota asumisen yhteyteen voidaan tuoda”, kertoo yksikönjohtaja Toni Tuomola Skanskasta.

Härmälänrannan asukkaat ovat vuokranneet uutta yhteiskäyttöautoaan vilkkaasti, ja käyttö on osoittautunut helpoksi.

”Kun tarvitsin viimeksi vuokra-autoa, yllätyin iloisesti siitä, että auto löytyikin sadan metrin päästä kotoa. Ovien avaus mobiilipalvelun avulla oli todella kätevää, eli avaimia ei tarvinnut hakea erikseen mistään palvelupisteestä. Palautus onnistui yhtä kätevästi, ja hinta oli erittäin kilpailukykyinen. Voin suositella palvelua lämpimästi”, kertoo Härmälänrannassa asuva Petri Pulliainen.

Tutkimusten mukaan omistusautot seisovat noin 95 prosenttia ajasta autotalleissa, mutta yhteiskäyttöauton käyttäjä maksaa vain toteutuneesta käytöstä. Härmälänrannassa minimivuokrausaika on kaksi tuntia. Mobiilisovelluksen ansiosta asukkaat voivat hakea auton käyttöönsä mihin vuorokaudenaikaan tahansa.

”Yhteiskäyttöauto on hyvä esimerkki perinteisen palvelun digitalisaatiosta. Trendi menee tähän suuntaan. Yhteistyökumppanimme Skanska on ymmärtänyt, että yhteiskäyttöautoille kannattaa varata tilaa taloyhtiöiden omilta parkkipaikoilta, koska siitä hyötyvät kaikki osapuolet”, kertoo yrittäjä Sami Kortevaara 24Rentistä.

Tampereen Pyhäjärven etelärannalla sijaitseva Härmälänranta kehittyy vähitellen kaupunginosaksi, jossa on useita lähipalveluita sekä tamperelaisille että pirkkalalaisille. Härmälänrannan ensimmäisen vaiheen rakentaminen alkoi vuonna 2007. Toisen vaiheen toteuttaminen on alkanut vuonna 2015, ja se saataneen päätökseen vuonna 2026. Kun Härmälänranta kokonaisuudessaan valmistuu, siellä on arviolta noin 4 500 asukasta. Alue on kooltaan 21 hehtaaria, ja sinne tulee asuntorakentamista kaikkiaan 200 000 kerrosneliömetriä ja toimitiloja 18 000 kerrosneliömetriä.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, yksikönjohtaja Toni Tuomola, puh. 040 754 3045, toni.tuomola[at]skanska.fi

Skanska Oy, markkinointi- ja viestintäjohtaja Cristina Rinnetie-Uski, puh. 040 5019816, cristina.rinnetie-uski[at]skanska.fi

24Rent, omistaja Sami Kortevaara, puh. 09 42451689, sami[at]24rent.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2015 oli noin 821 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 095.

24 Rental Network Oy on liikkumispalveluiden ja -tietojärjestelmien kehittämiseen keskittyvä 100 % kotimaisessa omistuksessa oleva yritys. Yritys toimii yhteistyössä kaupunkien, liikennelaitosten sekä asumis- ja liikkumispalveluita tuottavien yritysten kanssa. Yrityksen ensimmäinen yhteiskäyttöautopalvelu 24Rent on alan markkinajohtaja Suomessa ja se tarjoaa yhteiskäytössä olevia autoja jo yli 20 paikkakunnalla. Uusi palvelu go now! täydentää palvelutarjontaa erityisesti kaupunkilaisten tarpeisiin suunnitellulla palvelulla.