c

Skanskan toimitusjohtaja kiistää lahjussyytteen

Lehdistötiedotteet 31.10.2016 16.10 CET

31.10.2016 YLEn julkaisemassa uutisessa kerrotaan, että Helsingin käräjäoikeudessa on vireillä asia, jossa syytettynä on Skanska Oy:n toimitusjohtaja Tuomas Särkilahti. Epäiltynä on myös toinen Skanskan Suomen-toimintojen ylimpään johtoon kuuluva henkilö. Molemmat henkilöt ovat kertoneet yhtiölle kiistävänsä syytteet.

”Molemmat henkilöt ovat antaneet selityksen siitä osasta asiaan liittyvää tutkintaa, johon he kytkeytyvät. Heillä on yhtiön luottamus ja he jatkavat tehtävissään”, sanoo Anders Danielsson, Skanska Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja Skanska AB:n johtoryhmän jäsen.

Asiaan liittyvä tutkinta on ollut laaja, ja siinä on ollut mukana monia yrityksiä ja henkilöitä. Kokonaisuuden yhdellä haaralla on kytkös Skanskaan ja edellä mainittuihin henkilöihin. Todennäköisesti kestää useita vuosia ennen kuin asia on täysin selvitetty ja käsitelty.

Skanskalla on selvät eettiset periaatteet ja nollatoleranssi eettisiä rikkeitä kohtaan. Skanska on tehnyt aktiivista yhteistyötä poliisin kanssa tutkinnan aloittamisesta lähtien. Lisäksi Skanska on suorittanut asiassa oman sisäisen tutkintansa.

Skanskassa asiaa selvittää lakiasiainjohtaja Kirsi Palviainen, joka raportoi asiasta suoraan Skanska Oy:n hallituksen puheenjohtajalle Danielssonille. ”Asia on keskeneräinen, eikä siihen liittyvä aineisto ole julkista. Tämän vuoksi emme voi tässä vaiheessa kertoa asiasta tämän enempää”, toteaa Palviainen.

Lisätietoja:

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanska Oy, lakiasiainjohtaja Kirsi Palviainen, puh. 050 548 1678, kirsi.palviainen[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2015 oli noin 821 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 095.