c

BoKlok ja Tikkurila yhteistyöhön

Lehdistötiedotteet 27.10.2016 12.30 CET

BoKlok on aloittanut yhteistyön Tikkurila Oyj:n kanssa. Yhteistyön tuloksena BoKlok ja Tikkurila ovat luoneet Suomen BoKlokille oman ulkovärikartan. Värikartassa on neljä värimaailmaa, joista suunnitteluvaiheessa valitaan sijaintiin ja ympäristöön sopivin vaihtoehto.

Havainnekuva BoKlokista uuden värikartan Bergen-väriyhdistelmän sävyissä.

”Olemme hioneet yhdessä IKEAn ja arkkitehtien kanssa BoKlok-kotien suunnitelmia niin, että pienissäkin kodeissa tilaratkaisut toimivat ja asunnot ovat avaria ja valoisia. Nyt halusimme yhtenäistää ja selkeyttää myös BoKlok-talojen ulkovärimaailman”, kertoo BoKlokin Suomen maajohtaja Susanna Sucksdorff.

”Selkeä värikartta on osa BoKlok-designia. Uskon, että uudistus myös sujuvoittaa yhteistyötä kuntien kanssa, koska nyt voimme helposti ja yksiselitteisesti näyttää miltä BoKlok-talot näyttävät ulkoapäin. Rakennusvaiheessa tuotannon kannalta on helppoa kun värimaailma on yhtenäinen ja selkeästi määritelty”, sanoo Sucksdorff.

”Yhteistyö Tikkurilan kanssa on tärkeä osa BoKlok-kotien hyvän suunnittelun ja designin näkökulmaa. Kohtuuhintaisuus ja design eivät ole toistensa vastakohtia”, korostaa Sucksdorff.

Suunnittelun tuloksena syntyneet väriyhdistelmät ovat nimeltään Tammisaari, Vimmerby, Bergen ja Inari.

”Huvikumpumainen Tammisaari luottaa leikkisään valkoisen ja kirkkaiden sävyjen yhdistelmään. Vimmerbyn perinteinen väripaletti sai identiteettinsä luonnonläheisenä vaihtoehtona moderniin ympäristöön. Tummanpuhuva Bergen tuo puolestaan hyvin esille nykyarkkitehtuurin muotokielen ja sopii hyvin sekä urbaaniin että luonnonmukaiseen maisemaan. Inarin sävylliset harmaat tuovat hienosti eloa kaupunkimaiseen maisemaan olematta tylsiä”, kuvailee Tikkurilan designpäällikkö Marika Raike.

BoKlok-talojen julkisivujen maalaamisessa käytetään Tikkurilan tuotteita. Puupohjaiset tilaelementit käsitellään tehtaalla. Huoltomaalaukseen liittyvissä kysymyksissä asukkaita palvelee Tikkurilan Maalilinja-puhelinpalvelu.

Ensimmäinen uuden värikartan mukainen kohde tulee Helsingin Siltamäkeen, jonne on suunnitteilla As. Oy Helsingin Peikonpuisto. Peikonpuiston väritys on nimeltään Bergen. Talot ovat tummia ja tehostevärinä on kuultomaalattu punaruskea tai kellanruskea.

BoKlokin perusidea on luoda omistusasumista, jossa yhdistyvät hyvä laatu, design ja kohtuulliset asumiskustannukset. BoKlok-koteja on rakennettu Suomessa vuodesta 2013 lähtien Vantaalla Kivistöön ja Nikinmäkeen, Espooseen sekä Keravalle. Seuraavaksi BoKlok-koteja on suunnitteilla muun muassa Helsinkiin Siltamäkeen.

”BoKlok-kodit ovat osuneet hyvin tyydyttämään kohtuuhintaisen omistusasumisen tarvetta, joka on kova erityisesti pääkaupunkiseudulla”, Sucksdorff sanoo.

BoKlok-konseptin ovat kehittäneet yhteistyössä Skanska ja IKEA 1990-luvun puolivälissä. Konsepti yhdistää hyvät lähipalvelut, kohtuulliset asumiskustannukset ja hyvin mietityt tilaratkaisut. Suomessa BoKlok-konseptiin kuuluu se, että taloyhtiön pihapiirissä on yhteinen sauna sekä mahdollisuus viljelyyn. Ensimmäiset BoKlok-kodit rakennettiin Etelä-Ruotsiin vuonna 1997, ja tähän mennessä Ruotsissa on jo yli 8 000 BoKlok-kotia.

Lisätietoja:

Skanska Kodit, yksikönjohtaja Susanna Sucksdorff, puh. 050 576 7700, susanna.sucksdorff[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Tikkurila Oyj, designpäällikkö Marika Raike, puh. 040 584 3353, marika.raike[at]tikkurila.com

BoKlok-konseptin värimalleja esittelevä video YouTubessa: https://youtu.be/aN0BIGeAsgghttps://youtu.be/aN0BIGeAsgg

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2015 oli noin 821 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 095.