c

Skanska aloittaa tähtitalojen rakennustyöt Espoon Tapiolassa

Lehdistötiedotteet 25.10.2016 9.00 CET

Espoon Tapiolassa Pohjantien ja Ahertajantien kulman tontti on ollut tyhjä jo yli kymmenen vuotta. Nyt Skanska on aloittanut tontille uuden viihtyisän asuinkorttelin rakentamisen. Rakennustöiden aloituksen merkiksi tontilla järjestetään juhlallinen alkupamaus 25.10.2016.

Espoon Calibrissa on omaleimainen, tähtimäinen muoto.

Ensimmäinen rakennus on viisikerroksinen, kolmisakarainen Espoon Calibri. Calibriin tulee 27 uutta kotia, joiden koot vaihtelevat 49 neliön kaksioista 96,5 neliön neljän huoneen asuntoon. Calibrin uudet kodit ovat muuttovalmiita alkuvuonna 2018. Skanskan seuraava kohde Calibrin jälkeen on As. Oy Espoon Franklin, jonka ennakkomarkkinointi käynnistyy vuoden 2017 alussa.

Korttelin suunnitelma perustuu Skanskan ja WeeGee Oy:n vuonna 2013 järjestämään suunnittelukilpailuun, jonka voitti Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy ehdotuksellaan ”Puutarhassa”. Arkkitehtonisesti mielenkiintoisten talojen sarja tuo alueelle uutta ilmettä, mutta kunnioittaa samalla kulttuurihistoriallista ympäristöään ja Tapiolan alkuperäistä henkeä.

Alueella on sijainnut Weilin & Göösin painotalo vuosina 1964–1992. Painotoiminnan lakattua rakennus säilytettiin ja se toimii nykyisin aktiivisena WeeGee-kulttuurikeskuksena. Alueen lähihistorian innoittamana Ahertajankulman taloyhtiöiden nimiksi valikoitiin kirjasintyypit.

”Tällä hankkeella on erityisen suuri merkitys Tapiolan kehittämisessä. WeeGee-talon ympäristö saadaan näin kehittymään arvoiseensa kuntoon”, kiteyttää Espoon teknisen toimen johtaja Olli Isotalo.

”Pohjaratkaisultaan tähdenmuotoiset rakennukset ovat omiaan luomaan mielenkiintoisia ja laadukkaita ulko- ja sisätiloja. Julkisivujen selkeät materiaalivalinnat, rapatut muuripäädyt ja linjakkaat lasipinnat tukevat tilasommitelmaa”, kertoo arkkitehti SAFA Vesa Oiva Anttinen Oiva Arkkitehdeistä.

”Talon tähtimäisen muodon johdosta asunnoissa ei ole hukkaneliöitä eikä pimeitä kulmia. Kotien selkäranka on keittiön ja olohuoneen muodostama rento oleskelutila, jonne tulvii luonnonvaloa suurista ikkunoista. Mukavuutta lisää korttelin pihakannen alle rakennettava autohalli, jonne on hissillä suora kulku porrashuoneesta. Jokaiseen asuntoon tulee lisäksi oma sauna. Asuntokohtaisten irtaimistovarastojen lisäksi yhtiöön toteutetaan myös myytäviä lisävarastoja”, kuvailee Skanska Kotien projektipäällikkö Olli Metsäranta.

Kaikkia Calibrin koteja reunustaa pitkänomainen parveke ja osassa kodeista parvekkeeseen kuuluu sekä lasitettu että lasittamaton osuus. Suurimmissa huoneistoissa on kaksi parveketta eri ilmansuuntiin. Asuntojen varustelussa on huomioitu tulevien asukkaiden toiveita: ergonomian parantamiseksi uuni on nostettu paremmalle työskentelykorkeudelle uunikaappiin, ja liukuovilla varustetut komerokalusteet lisäävät tilojen avaruutta.

Lisätietoja:

Skanska Kodit, projektipäällikkö Olli Metsäranta, puh 040 512 9626, olli.metsaranta[at]skanska.fi

Skanska Kodit, myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma, puh. 040 844 863, marja.kuosma[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2015 oli noin 821 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 095.