c

Skanska voitti Vuoden paras asiakasteko -palkinnon

Lehdistötiedotteet 19.10.2016 11.00 CET

Skanskan Asiakaskohtaamiset-koulutus on palkittu Suomen parhaana asiakastekona. Koulutus kehittää henkilöstön tapaa kohdata asiakkaita, valmentaa hyvän asiakaskokemuksen tuottamiseen asiakaspolun eri vaiheissa ja opastaa kohtaamaan erilaisia asiakkaita.

Koulutus on suunniteltu erityisesti työmaalla työskenteleville henkilöille, jotka työssään kohtaavat asiakkaita, esimerkiksi asunnonostajia.

Vuoden paras asiakasteko -palkinto on Customer Experience Professionals Associationin (CXPA) Suomen-paikallisjärjestö CXPA Finlandin myöntämä tunnustus. Voittajan valitsi CXPA Finlandin ja Microsoftin asiantuntijoista koottu raati. Palkinto jaetaan vuosittain suomalaisyrityksen vaikuttajalle, joka on auttanut erityisesti unohtumattomien asiakkuuskokemusten aikaansaamisessa erilaisissa asiakaskohtaamisissa.

”Uuden asunnon ostaminen on suuri ja tunnepitoinen asia. Asiakaskyselyistämme on käynyt ilmi, että asiakkaille ei ole tärkeintä itse asunto vaan se, millainen luottamuksen tunne hänelle syntyy. Henkilöstön toiminnalla on valtava merkitys asunnon ostajan kokemukseen”, kertoo Skanska Kotien asiakaskokemuspäällikkö Hanna-Kaisa Javanainen.

Tästä lähtökohdasta sai alkunsa myös Asiakaskohtaamiset-koulutus. Sen tarkoituksena on vahvistaa ja tukea Skanskan työmaahenkilöstön asiakaskohtaamisia. Koulutus on järjestetty nyt kahdeksan kertaa, ja siitä on innostunut moni muukin kuin alkuperäinen kohderyhmä eli työmaat: koulutukseen on osallistunut eri tehtävissä toimivia skanskalaisia aina työpäälliköistä markkinoinnin parissa työskenteleviin ja takuutyömiehistä rakennuttaja-asiamiehiin.

Koulutus on innostanut henkilökuntaa alalla, jolla asiakkaat kokevat asiakaspalveluasenteen usein haasteellisena. ”Koulutuksesta saamamme palaute on ollut erittäin myönteistä ja siinä näkyy tekemisen meininki ja kehittymisen halu”, Javanainen toteaa.

Asiakaskohtaamiset-koulutus on osa Skanska Mini-Pro -koulutusohjelmaa, joka on laaja perehdytysohjelma tuotannon tehtävissä työskenteleville toimihenkilöille. Asiakaskohtaamiset-koulutus on syntynyt Skanskan eri yksiköiden tiiviinä yhteistyönä. Hanna-Kaisa Javanaisen lisäksi mukana ovat olleet muun muassa Etelä-Suomen asuntorakentamisyksikön kehityspäällikkö Antti Puustinen, projekti-insinööri Krista Puukko ja henkilöstön kehittäjä Heidi Laitinen.  Yhteistyökumppanina on toiminut valmennusyritys Sales Energy.

Lisätietoja:

Skanska Kodit, asiakaskokemuspäällikkö Hanna-Kaisa Javanainen, puh. 050 486 8492, hanna-kaisa.javanainen[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi