c

Skanskan ensimmäinen asuntohanke Kankaan alueella on edennyt harjakorkeuteen

Lehdistötiedotteet 7.10.2016 7.00 CET

Skanskan ensimmäinen asuinrakennushanke Jyväskylän Kankaan alueella, As. Oy Jyväskylän Raina, on harjakorkeudessa. Rakentaminen alkoi joulukuussa 2015, ja asukkaat pääsevät muuttamaan uusiin koteihinsa maaliskuussa 2017.

Näkymä Jyväskylän Rainan parvekkeelta

46 asunnon harjakattoinen Raina sijaitsee Kankaan Piippurannan alueella Tourujoen, vanhan punatiilisen piipun ja keskusaukion läheisyydessä. ”Kysyntä asuntoja kohtaan on ollut vilkasta”, kertoo hankekehityspäällikkö Noora Sokero Skanskalta. Skanskan seuraava asuntohanke Kankaan alueella on As. Oy Jyväskylän Tampuuri, jonka rakentaminen käynnistyy loppuvuodesta 2016.

Rainan ja Tampuurin suunnittelussa on kunnioitettu vanhan tehdasmiljöön tiilipintoja. Raina on perinteisemmän punatiilinen, kun taas Tampuurin julkisivut ovat rohkeasti mustaa tiiltä.

Tampuuriin tulee 7 kerrosta ja 41 uutta kotia, joiden koot vaihtelevat 28,5 kompakteista yksiöistä 68,5 neliön kolmioihin.

”Pitkään kaupunkilaisilta suljettuna ollut Kankaan entinen teollisuusalue herää nyt henkiin aivan uudella tavalla. Ensimmäisen asuntohankkeen myötä jo nyt oppilaitosten tyyssijana toimivalle alueelle saadaan entistä enemmän elämää. Kunnallistekniikan, katujen, torien ja puistojen rakentaminen etenee asuntorakentamisen tahdissa”, jatkaa Sokero.

Jyväskylän Rainan harjannostajaisia vietetään tänään perjantaina 7.10. klo 13.30 alkaen Hotelli Albassa Jyväskylässä osoitteessa Ahlmaninkatu 4.

Kangas on Jyväskylän merkittävin aluekehityshanke, jossa kunnianhimoinen suunnittelu, älykäs kaupunkirakenne ja uusin yhdyskuntatekniikka luovat ainutlaatuista ja laadukasta ympäristöä. Tulevaisuudessa Kangas on 2 100 työpaikan ja 5 000 asukkaan koti.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, hankekehityspäällikkö Noora Sokero, p. 0400 976 904, noora.sokero[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2015 oli noin 821 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 095.