c

Kauan odotetun Turun Eerikinpihan rakentaminen alkaa

Lehdistötiedotteet 3.8.2016 9.00 CET

Turun ytimeen, Kauppatorin ja Aurajoen lähellä sijaitsevaan Eerikinpihaan, rakennetaan 57 uutta kotia. As. Oy Turun Blankan ja As. Oy Turun Maunun rakennustyöt käynnistyvät syksyllä 2016, ja uudet kodit ovat muuttovalmiita vuoden 2018 alussa. Nyt on käynnissä asuntojen ennakkomarkkinointi.

Turun Blanka ja Maunu jakavat viihtyisän sisäpihan.

Eerikinkadun ja Koulukadun kulmaan nousevan Eerikinpihan asemakaavan vahvistuminen kesti pitkään. Nyt odotus on vihdoin päättynyt ja korttelin uudelleenrakentaminen alkaa. Neljän korttelin päässä Turun Kauppatorilta ja kahden korttelin päässä Aurajoen rannasta sijaitseva Eerikinpiha on osa uusien kotien korttelia, jossa vanha ja uusi muodostavat tasapainoisen ja mielenkiintoisen kokonaisuuden.

Koulukadun varteen valmistuva kaksikerroksiseen rivitaloon, As. Oy Turun Maunuun, rakennetaan yhteensä 11 kompaktia 37–55 neliön yksiötä ja kaksiota. Kaikki asunnot ovat joko parvellisia tai kaksikerroksisia. Sisäpihan suuntaan avautuviin koteihin rakennetaan ranskalainen parveke sekä viihtyisä ulkoterassi.

Pihan toiselle puolelle, Eerikinkadun varteen, rakennetaan kahdeksankerroksinen As. Oy Turun Blanka, johon tulee yhteensä 46 asuntoa 33 neliön yksiöistä 86 neliön kolmioihin. Kaikkiin asuntoihin tulee suuri, koko asunnon levyinen parveke tai oma terassi. Lisäksi osaan asunnoista rakennetaan oma sauna.

Autoille tulee parkkipaikat kortteliin rakennettavaan autohalliin, johon pääsee kulkemaan suoraan sekä Maunun että Blankan porraskäytävistä. Lisäksi Blankan ensimmäisestä kerroksesta löytyy muutamia autotalleja. Blankan kivijalkaan tulee myös yksi myytävä liiketila.

”Eerikinpihan keskelle kätkeytyy kaunis ja suojaisa sisäpiha, jossa voi aistia menneiden aikojen tunnelmaa. Viereinen vanha talo kunnostetaan uuteen käyttöön ja puuverhoillun Maunun arkkitehtuurissa huomioidaan paikalla aiemmin sijainneen vanhan talon tyyli. Purettavien rakennusten kivimateriaali hyödynnetään kekseliäästi esimerkiksi Eerikinpihan pihapiirin muureissa. Korttelissa Eerikinkadun varrella kohoava museolailla suojeltu talo kunnostetaan tuomaan ripaus entisaikojen arkkitehtuuria uusien talojen rinnalle”, kertoo projekti-insinööri Toni Törmänen Skanskasta.

Suojaisassa asuinkorttelissa aivan Turun sydämessä sijaitsevien Maunun ja Blankan lähikortteleista löytyvät niin ravintolat, kahvilat kuin pikkuliikkeetkin. Myös koulut, päiväkodit, lääkäriasemat, kuntosalit ja ruokakaupat ovat vain kävelymatkan päässä kotiovelta – Turun monipuolista kulttuuritarjontaa unohtamatta.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, projekti-insinööri Toni Törmänen, puh. 050 303 3890, toni.tormanen[at]skanska.fi

Skanska Kodit, hankekehitysjohtaja Jari Martinmäki, puh. 040 590 0774, jari.martinmaki[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2015 oli noin 821 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 095.