c

Skanska ja Joensuun kaupunki eivät jatka aiesopimustaan Joensuun toriparkin kehittämisestä

Lehdistötiedotteet 28.6.2016 13.00 CET

Skanska ja Joensuun kaupunki eivät jatka aiesopimustaan Joensuun toriparkkihankkeen kehittämisestä. Keväällä 2014 solmitun aiesopimuksen viimeinen voimassaolopäivä on 30.6.2016.

”Olemme nyt kahden vuoden ajan hakeneet yhdessä kaupungin kanssa erilaisia vaihtoehtoja hankkeen toteuttamiseksi. Olemme laittaneet hankkeen suunnitteluun ja taustaselvityksiin paljon aikaa ja vaivaa, mutta hankkeen taloudellista yhtälöä ei ole yrityksistä huolimatta saatu toimivaksi. Näin meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin vetäytyä hankkeesta”, toteaa aluejohtaja Petri Laukkanen Skanska Talonrakennus Oy:stä.

Joensuun kaupunki ei ole vielä tehnyt päätöksiä siitä, jatketaanko hankkeen viemistä eteenpäin muiden toimijoiden kanssa tai muutetaanko hankkeen lähtökohtia. ”Teemme päätöksiä asiassa kesälomien jälkeen”, sanoo Joensuun kaupungin kaavoituspäällikkö Juha-Pekka Vartiainen.

Joensuun toriparkkihankkeen operointi- ja rahoitusratkaisuista käytiin kahden vuoden aikana neuvotteluja useiden osapuolten kanssa.

Lisätietoja:

Joensuun kaupunki, kaavoituspäällikkö Juha-Pekka Vartiainen, puh. 050 538 0708, juha-pekka.vartiainen[at]jns.fi

Skanska Talonrakennus Oy, aluejohtaja Petri Laukkanen, puh. 050 400 3309, petri.laukkanen[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2015 oli noin 821 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 095.