c

Skanskalle mittava tienpäällystysurakka Lapissa

Lehdistötiedotteet 14.6.2016 9.50 CET

Skanska ja Lapin ELY-keskus ovat allekirjoittaneet sopimuksen mittavasta tienpäällystysurakasta Lapissa. Päällystystyöt käynnistyvät kesäkuussa ja urakka on kokonaisuudessaan valmis syyskuun 2016 loppuun mennessä.

Kuvassa sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa ELY-keskuksen projektipäällikkö Matti Ryhänen, ELY-keskuksen liikenteestä ja infrastruktuurista vastaava johtaja Jaakko Ylinampa, Skanska Asfaltti Oy:n toimitusjohtaja Jyrki Karinen ja tuotantopäällikkö Vesa Räme.

Huonokuntoista tietä päällystetään yhteensä noin 75 kilometriä. Päällystystyökohteita on yhteensä 18 ja ne painottuvat Rovaniemelle, Kemiin, Simoon, Tornioon ja Pelloon. Kohteilla Vt 4 Peura–Jaatila ja Mt 924 Simo–Alaniemi suoritetaan lisäksi näkemäleikkauksia, minkä lisäksi Simon ja Alaniemen välistä maantietä levennetään metrin verran 23 kilometrin matkalla.

”Päällystystyöt aiheuttavat normaalisti hetkellisiä pysähtymisiä ja nopeusrajoitusten alentamista. Työt pyritään tekemään niin, että haitta tienkäyttäjille olisi mahdollisimman pieni”, kertoo Skanska Asfaltti Oy:n tuotantopäällikkö Vesa Räme.

”Urakassa tehdään teiden uudelleen päällystämistä perinteisellä menetelmällä ja rakenteenparantamista massanvaihdolla, sekoitusjyrsinnällä ja kantavan kerroksen lisäyksellä. Sekoitusjyrsintä tarkoittaa käytännössä sitä, että tiehen lisätään uusi kantava kerros, ja vanha päällyste ja kantavan kerroksen yläosa sekoitetaan jyrsimällä”, selventää Räme.

Lisätietoja:

Lapin ELY-keskus, projektipäällikkö Matti Ryhänen, puh. 0295 037 255, matti.ryhanen[at]ely-keskus.fi

Skanska Asfaltti Oy, tuotantopäällikkö Vesa Räme, puh. 0400 393 488, vesa.rame[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2015 oli noin 821 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 095.