c

Elävän musiikin yhdistys ELMU, Caisa ja Skanska aloittavat yhteistyön Helsingin vastaanottokeskusten kanssa

Lehdistötiedotteet 13.6.2016 12.50 CET

Yhteistyöhankkeen tarkoituksena on avata Elävän musiikin yhdistys ELMU ry:n tilat musiikki- ja kulttuuritalo Nosturissa Helsingin Hietalahdessa vastaanottokeskusten muusikoille ja myös luoda verkostoja heidän ja helsinkiläisten ammattimuusikoiden välille.

ELMU avaa Nosturin salin treenikämpäksi Helsingin vastaanottokeskuksissa asuville muusikoille kesän ajaksi. Projektissa kootaan bändi vastaanottokeskusten asukkaista, ja kutsutaan yhteissoittoon myös Nosturissa harjoittelevia kantasuomalaisia ammattimuusikoita. Yhteistyö huipentuu elokuussa kaikille avoimeen kenraaliharjoituskonserttiin Nosturissa sekä kutsuvieraskonserttiin Kulttuurikeskus Caisassa.

Nosturin sali muuttuu treenitilaksi keskiviikosta perjantaihin kesäkuusta elokuun puoliväliin asti. Muusikkojen haku vastaanottokeskuksista on parhaillaan menossa. Bändille on myös kaavailtu taiteellista johtajaa.

Idea yhteistyölle lähti Mika ”Nixon” Nikulan ja Caisan kulttuurituottaja Jaana Lindmanin ajatuksesta. ”Annoimme vastaanottokeskuksissa muutamia vapaalippuja Eläkeläisten keikalle. Kun vastaanottokeskusten asukkaat menivät humppamadon mukana täysillä nauttien, fiilis oli mieletön. Tästä lähti ajatus, että voisimmeko jotenkin enemmänkin auttaa ja mahdollistaa musiikin harrastamista. Tämä on se seuraava askel, mutta jää tuskin viimeiseksi”, sanoo Mika ”Nixon” Nikula.

Yhteistyöllä toteutetaan myös kansainvälisen musiikkineuvoston musiikkioikeuksien perusajatusta, jonka mukaan jokaisella maailman ihmisellä on oikeus ilmaista itseään ja osallistua. ”Tämä on hieno periaate”, sanoo kulttuurituottaja Lindman. ”Vastaanottokeskuksissa on paljon lahjakkaita muusikoita, jotka eivät tällä hetkellä voi toteuttaa itseään musiikillisesti. Haluamme avata heille Helsingin musiikkikenttää tarjoamalla treenitiloja ja mahdollisuuden soittaa yhdessä suomalaisten ammattimuusikoiden kanssa”, Lindman toteaa.

"Skanska ja ELMU ovat olleet yhteistyössä pitkään Hietalahdessa sijaitsevan Telakkarannan kehittämisen eri vaiheissa, joten tuntui luontevalta lähteä mukaan ELMUn ja kulttuurikeskus Caisan kanssa vastaanottokeskusten musiikkiprojektiin. Tämä on konkreettinen tapa edistää vuorovaikutusta eritaustaisten ihmisten välillä ja rakentaa tätä kautta monimuotoista ja hyväksyvää yhteiskuntaa. Tämä sopii hyvin Skanskan vastuullisuustyöhön", sanoo Skanska Oy:n markkinointi- ja viestintäjohtaja Cristina Rinnetie-Uski.

Lisätiedot:

Elävän musiikin yhdistys ELMU ry, ohjelmapäällikkö Mika ”Nixon” Nikula, puh. 040 523 3110, mika.nikula[at]elmu.fi

Kulttuurikeskus Caisa, johtaja Tomi Purovaara, puh. 040 754 2303, tomi.purovaara[at]hel.fi

Skanska Oy, markkinointi- ja viestintäjohtaja Cristina Rinnetie-Uski, puh. 040 501 9816, cristina.rinnetie-uski[at]skanska.fi