c

Jyväskylän Kankaan uusien kotien ennakkomarkkinointi alkaa

Lehdistötiedotteet 3.6.2016 9.00 CET

Jyväskylän Kankaan vanhalle tehdasalueelle rakentuva asuin- ja työpaikka-alue etenee vauhdilla. Nyt ennakkomarkkinointiin tulee As. Oy Jyväskylän Tampuuri, 41 asunnon kerrostalo, jonka Skanska rakentaa Tourujoen rantamaisemiin. Rakennustyöt alkavat vuoden 2016 lopulla, ja uudet kodit ovat muuttovalmiit talvella 2017.

Tampuuri on toinen asuinkohde, jonka Skanska rakentaa Jyväskylän Kankaalle.

”Luonnonkauniille paikalle Tourujoen, vanhan punatiilisen piipun ja Kankaan keskusaukion läheisyyteen rakennettavassa As. Oy Jyväskylän Tampuurissa yhdistyvät Kankaan vanha henki ja modernit asumisen ratkaisut. Osoitteeseen Paperitehtaankatu 2 kohoava Tampuuri on hiilenmusta, tyylikäs kerrostalo, johon valmistuu näppäriä ja avaria kaupunkikoteja erilaisiin asumisen tarpeisiin aina tehokkaista 28,5 neliön yksiöistä 68,5 neliön kolmioihin”, kertoo asuntomyyjä Tuija Lundberg Skanska Kodeista.

Asunnot ovat väljiä ja avoimia pienestä koostaan huolimatta. Lähes jokaiseen kotiin rakennetaan lasitettu parveke, muutamiin yksiöihin ranskalainen parveke. ”Isompiin asuntoihin tulee myös oma sauna, minkä lisäksi ullakkokerrokseen rakennetaan yhteinen saunaosasto vilvoitteluparvekkeineen”, Lundberg jatkaa.

Modernit talon tekniset ratkaisut lisäävät Tampuurissa asumisen turvallisuutta ja ympärivuotista asumismukavuutta. Kaikista kodeista löytyy muun muassa lämmöntalteenotolla, huoneistokohtaisella säädöllä ja tuloilman viilennyksellä varustettu ilmanvaihto sekä turvallisuutta lisäävä kotona/poissa -kytkin, joka katkaisee virran liedestä, kiukaasta ja astianpesukoneesta.

Tampuuri on toinen asuinkohde, jonka Skanska rakentaa Jyväskylän Kankaalle. Ensimmäisen hankkeen, As. Oy Jyväskylän Rainan, rakentaminen on parhaillaan käynnissä ja kohde valmistuu maaliskuussa 2017.

Jyväskylän keskustan koillispuolella, Tourulan ja Taulumäen välissä sijaitseva Kangas on Jyväskylän merkittävin aluekehityshanke. Alueesta rakentuu seuraavan 15 vuoden aikana urbaani 5 000 asukkaan ja noin 2100 työpaikan keskittymä. Alueen sydämenä toimii vanha paperitehdas, jonka suojeltu piippu jää entisöitynä maamerkiksi Tampuurin ja Rainan puoleiselle reunalle. Paperitehtaan siipiosa on uudistettu koulutus- ja toimistotiloiksi, joissa toimii nyt Luovan kampuksen muodostavat osat Jyväskylän ammattiopistosta, Jyväskylän aikuisopistosta ja Humanistisesta ammattikorkeakoulusta.

”Kankaan tehtaiden rakennetulle ympäristölle luo vastapainoa Tourujoen rannan vehreys ja rehevyys. Myös taide ja erilaiset tapahtumat elävöittävät aluetta ja luovat kankaalle oman identiteetin sekä lisäävät asukkaiden ja toimijoiden yhteisöllisyyttä”, kertoo hankekehityspäällikkö Noora Sokero Skanskasta.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, hankekehityspäällikkö Noora Sokero, puh. 0400 976 904, noora.sokero[at]skanska.fi

Skanska Kodit, asuntomyyjä Tuija Lundberg, puh. 040 520 5779, tuija.lundberg[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2015 oli noin 821 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 095.