c

Sata metriä lasten ja nuorten taidetta värittää Skanskan työmaa-aitoja Oulussa

Lehdistötiedotteet 24.5.2016 7.00 CET

Oulun taidekoulun 4–20-vuotiaiden lasten ja nuorten tekemät taideteokset koristavat Skanskan työmaa-aitaa Oulussa. Lähes satametrinen taideaita on ihailtavissa osoitteessa Kansankatu 54 kevääseen 2017 asti. Taideaidan julkistus ja avajaiset pidetään Oulussa tiistaina 24.5. klo 17.00 osoitteessa Kansankatu 54.

Oulun taidekoulun visuaalisen taiteen oppilaat ovat maalanneet yhteensä jopa 96 Tänään kotona -teemaista taidemaalausta ryhmä- ja yksilötöinä.

Oulun taidekoulun visuaalisen taiteen oppilaat ovat maalanneet yhteensä jopa 96 Tänään kotona -teemaista taidemaalausta ryhmä- ja yksilötöinä. Työt on nyt sijoitettu kaikkien ihailtavaksi Kansankadulle paikkaan, jossa sijaitsi vuosina 1999–2014 Oulun taidekoulu. Skanska rakentaa tontille parhaillaan uutta asuintaloa, As. Oy Oulun Artesaania, jonne valmistuu 58 uutta kotia vuoden 2017 lopulla.

”Kerrostaloon tulee paljon asuntoja ja siis koteja useille erilaisille ihmisille. Tästä ajatuksesta syntyi myös teosten teema, erilaiset kodit asukkaineen.

Töissään oppilaat ovat suunnitelleet ja maalanneet sisätiloja, kuvitelleet mitä kotona voisi tänään tapahtua ja miettineet keitä asunnoissa asuu. Maalausprojektin aikana syntyneet työt ovat hyvin värikkäitä, maalauksellisia, satumaisia ja surrealistisia fantasiakoteja, joissa saattaa asua vaikka eläimiä tai taruolentoja”, kertoo kuvataideopettaja Anna Parkkonen Oulun taidekoulusta.

”Idea yhteistyöstä syntyi, kun mietimme miten voisimme tuoda esiin paikan historiaa uuden rakennushankkeen käynnistyessä. Otin yhteyttä Oulun taidekouluun ja siellä innostuttiin ajatuksesta. Nyt on hienoa tuoda taideopiskelijoiden työ kaikkien nähtäville”, kertoo Skanska Kotien hankekehitysjohtaja Jukka Harjunpää.

”Lasten ja nuorten taideteokset tuovat väriä ja iloista ilmettä työmaalle, joka aitoineen on näkyvä osa lähiympäristön katukuvaa. Taideteokset muistuttavat paikan historiasta, mutta nivovat samalla menneisyyden mielenkiintoisesti osaksi nykypäivää. Tämä on yksi tapa rakentaa tavalla vuorovaikutusta rakennustyömaan ja naapuruston kanssa”, sanoo Skanska Kotien myyntipäällikkö Maarit Nevalainen.

Aikaisemmin Skanskan työmaille on tehty taidetta muun muassa Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Kirkkonummella ja Kauniaisissa.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, hankekehitysjohtaja Jukka Harjunpää, puh. 040 585 9232, jukka.harjunpaa[at]skanska.fi

Skanska Talonrakennus Oy, myyntipäällikkö Maarit Nevalainen, puh.040 828 0063, maarit.nevalainen[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Oulun taidekoulu, Anna Parkkonen, puh. 050 316 6512, anna.parkkonen [at]eduouka.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2015 oli noin 821 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 095.