c

Skanska rakentaa Elolle lähes sata asuntoa Espoon Niittykumpuun

Lehdistötiedotteet 17.5.2016 15.15 CET

Skanska käynnistää toukokuussa 98 asunnon rakentamisen Espoon Niittykumpuun Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elolle. Asunnot valmistuvat helmikuussa 2018.

Osoitteeseen Niittytaival 1 rakentuva kahdeksankerroksinen As. Oy Espoon Moodi -niminen yhtiö kuuluu Länsiväylän ja Merituulentien välissä sijaitsevaan Liberti-puistokortteliin, jonka keskellä oleva puistoalue tarjoaa kaikenikäisille mahdollisuuksia oleiluun ja yhdessäoloon.

Osoitteeseen Niittytaival 1 rakentuva kahdeksankerroksinen As. Oy Espoon Moodi -niminen yhtiö kuuluu Länsiväylän ja Merituulentien välissä Niittyportin ja Taivalmäen kulmassa sijaitsevaan Liberti-puistokortteliin, jonka keskellä oleva puistoalue tarjoaa kaikenikäisille mahdollisuuksia oleiluun ja yhdessäoloon. Kortteliin tulee vielä Moodin jälkeen muutama asuntorakentamishanke sekä yhteinen monitoimirakennus Miitti.

Niittymaalta on hyvät liikenneyhteydet, sillä Länsimetron asema sijaitsee noin puolen kilometrin päässä. Myös Niittykummun ja Tapiolan palvelut ovat lähellä, kuten päiväkodit, koulut sekä merenrantakin.

Espoon Moodin vuokra-asuntojen koko vaihtelee yhden huoneen ja keittokomeron kodeista kolmen huoneen ja keittiön perheasuntoihin. Autopaikat sijaitsevat koko korttelin alla olevassa pysäköintiyhtiössä. Moodissa on sisäpihalla rapatut julkisivut, kadun puolella taloa puolestaan verhoaa tiililaattapinta.

Hankkeessa hyödynnetään laajasti tietomallintamista. ”Kaikki suunnitelmat arkkitehtisuunnittelusta talotekniikkaan on toteutettu mallintamalla, ja työmaalla käytetään tietomallia muun muassa aikataulu- ja materiaalisuunnittelussa”, kertoo työpäällikkö Marko Haapalainen Skanska Talonrakennuksesta.

”Näiden asuntojen rakentaminen on osa Elon rakennuttamisohjelmaa, jossa tavoitteenamme on rakentaa noin 1 000 uutta vuokra-asuntoa lähivuosina. Näemme hyvänä sen, että eläkeyhtiöiden vuokra-asuntojen rakennuttamista tukeva poikkeuslaki on saamassa neljän vuoden jatkoajan. Määräaikainen laki sallii eläkeyhtiöille ulkopuolisen pääoman käytön vuokra-asuntotuotannossa. Se mahdollistaa pitkäjänteisen kehitystoiminnan asuntorakentamisessamme ja helpottaa vuokra-asuntopulaa kasvukeskuksissa”, Elon projektijohtaja Antti Pyötsiä kertoo.

Lisätietoja:

Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo, projektinjohtaja Antti Pyötsiä, puh. 020 703 5362, antti.pyotsia[at]elo.fi

Skanska Talonrakennus Oy, suunnittelujohtaja Pekka Sokka, puh. 040 500 1248, pekka.sokka[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2015 oli noin 821 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 095.

Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo on asiakkaidensa omistama työeläkeyhtiö, joka huolehtii asiakasyritystensä työntekijöiden ja yrittäjien lakisääteisestä työeläketurvasta. Elo vastaa noin 500 000 työntekijän ja yrittäjän tulevista eläkkeistä, huolehtii 220 000 eläkkeensaajasta ja noin 20 miljardin euron sijoitusomaisuudesta.