c

Skanska laajentaa Mölnlycken Mikkelin-tehdasta

Lehdistötiedotteet 12.5.2016 9.50 CET

Skanska ja Kiinteistökehitys Naistinki Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen sairaalatarvikkeita valmistavan Mölnlycke Health Caren Mikkelin-tehtaan laajennus- ja muutosurakasta. Työt ovat jo alkaneet ja kohde valmistuu kokonaisuudessaan vuoden 2017 lopulla.

Laajennus- ja muutosurakassa rakennetaan uusi 2 500 neliömetrin kokoinen, yli 15 metriä korkea valmistuotevarasto sekä tehdään noin 5 000 neliömetrin kokoinen lastauspihalaajennus. Lisäksi vanhalle vesikatolle rakennetaan uusia tekniikkatiloja ja tehtaan sisätiloihin tehdään pieniä muutostöitä noin 1 200 neliömetrin alueelle.

Mölnlycken tuotanto toimii Kiinteistökehitys Naistinkin Oy:n omistamissa tiloissa. Tehdas on perustettu vuonna 1970 ja Skanska peruskorjasi tehdaskiinteistön vuonna 1999. Tehtaan laajennus tehtiin vuonna 2009 ja siitä vastasi niin ikään Skanska Talonrakennus Oy.

”Nyt urakoitava laajennus on lähes vastaavanlainen kuin vuonna 2009 tekemämme, minkä myötä kohde ja sen erikoisvaatimukset ovat meille jo tuttuja. Tehtaalla valmistetaan sairaalatuotteita ja siellä käsitellään myös vaarallisia kemikaaleja sterilointiprosessissa. Tehtaan toiminta jatkuu normaalisti rakennusaikana, joten jokainen työmaalla työskentelevä osallistuu muun muassa Mölnlycken omaan erikoiskoulutukseen, jolla varmistamme niin työntekijöiden kuin ympäristönkin turvallisuuden myös rakennustöiden aikana”, kertoo Skanska Talonrakennus Oy:n työpäällikkö Rainer Karlstedt.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, työpäällikkö Rainer Karlstedt, puh. 040 528 4306, rainer.karlstedt[at]skanska.fi

Skanska Talonrakennus Oy, työnjohtaja Miikka Ukkonen, puh. 040 487 3869, miikka.ukkonen[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2015 oli noin 821 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 095.